Bu Rehberi Nasıl Kullanırım?

İnternette bulabileceğiniz en kapsamlı ve pratik Türkçe Roma Gezi Rehberi'ne hoşgeldiniz.

Roma Gezi Rehberi, kendi başınıza yapabileceğiniz, 3 gün Roma ve 1 gün Floransa'yı kapsayan gezilecek yerler, yapılacak aktiviteleri ile ilgili bilgi veren bir tur rehberidir.

Gezeceğiniz yerleri hızlıca görmek için buraya (ya da sağ menüdeki "Bana Planımı Göster" linki) tıklayınız. Roma Rehberini baştan sona okumak yerine birçok bilgiye kolaylıkla ulaşabileceğiniz sağ taraftaki Hızlı Erişim bölümünden faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca her yazı altında çok faydalı yorumlar göreceksiniz. Bunları da okumanız iyi olacaktır.

Roma Rehberi ile gidip dönenler oldukça mutlu kaldılar.

Rehberi kullandıktan sonra eğer sevdiyseniz dönüşünüzde ya da gitmeden ilgili alanlara yorumlarınızı girerek içerik açısından katkı sağlarsanız sevinirim.

Şimdiden iyi tatiller!

http://gezirehber.in/

128 yorum:

Adsız dedi ki...

dikkat edilmesi gereken iki önemli husus, restoranda su isterken non gazata diye bastırmak, hatta su geldiğinde non gazata? diye teyit ettirmektir. keza sodayı su diye koyuveriyolar adamın önüne. ayrıca çok güzel biftek ve spagatti yapıyorlar(doğal olarak anavatanı tabi...)onlarıda very very well done şeklinde bastırmak gerekiyor çünkü türk damak zevkine göre çiğ yiyorsunuz bu yemekleri.
onun haricinde bu faydalı eserden dolayı ongun beyi tebrik ederiz. mayıs ayı sonunda annem babam gidicek italyaya. şimdiden önerdim sitenizi bir rehber olarak.
sizleri çok öpüyoruz.
aykut-elif ceyhan

Adsız dedi ki...

Mayıs'ta kendim gitmeyi düşünüyordum. Bu rehber bana çok iyi yol gösterecek. Çok teşekkürler. Başka rehberleriniz de var mı? :)

Adsız dedi ki...

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Şu anda başka rehberim yok. Gezip gördükçe yapmaya devam edeceğim. Roma'ya gitcek arkadaşlarınıza tavsiye edersiniz umarım. Selamlar,
Ongun

Adsız dedi ki...

çok pratik bir rehber olmuş. elinize sağlık...

Adsız dedi ki...

İlginize teşekkürler Aylin Hanım. Umarım yardımcı olmuştur.

Adsız dedi ki...

Tüm rehberi print ettim, eşimle gidiyoruz Roma'ya..Türkçe olarak bu kadar düzenli yapılmış bir kaynak bulamamştım. Teşekkürler!!

Adsız dedi ki...

Bence harika hazırlanmış bir kaynak.Mayısta bende Italya'da olacağım ve acıkcası bu rota benim işimi o kadar kolaylastırdı kı .Teşekkür etmeyi bir borç bildim.

sena sayın

Adsız dedi ki...

Sena Hanım yardımcı olduğuma sevindim..İyi Gezmeler şimdiden!..

Adsız dedi ki...

Rehberinizi cok begendik. Balayi icin onerebileceginiz yerler var mi?

Adsız dedi ki...

Merhabalar..Spesifik bir yerden cok, Roma, bütün olarak, size özel bir balayı geçirtecekdir diye düşünüyorum. Campo di Fiori'yi kesen sokaklarda küçük, sakin başbaşa zaman geçirecek restoranlar bulabilirsiniz. Ayrıca Villa Borghese bölgesini, yine başbaşa zaman geçirmek için tavsiye edebilirim. Rehberin faydalı olduğuna sevindim. İyi Tatiller!..

Adsız dedi ki...

Roma'ya daha önce işim gereği çok gittim. Gerçekten 3 gün içinde yapılabilecek en iyi gezi kombinasyonunu yapmışsınız.Tebrik ederim.Yeni rehberlerinizi takip edeceğim

Adsız dedi ki...

Teşekkürler Mert Bey..

sarapci dedi ki...

Ongun eline sağlık. Ben de Roma'yı çok severim, iki kere gittim ama doyamadım, üstelik hiç de yazamamıştım.

Bir dahaki gidişimde (ki birkaç sene içinde kesin olacak) senin rehberinle gezeceğim.

Adsız dedi ki...

Oldukça güzel bir rehber olmuş. Roma'ya gidecek olup, fazla bir fikri olmayanların kesinlikle basvurması gereken bir eser. Anlatımın akıcı ve düzenli olması da cabası. Çok sagolun, harika bir iş çıkarmıssınız. Haftaya ben de Roma'da olacagım. Rehberiniz bana ziyadesiyle rehberlik etti :-)

Oytun

Adsız dedi ki...

Sarapci ve Oytun Bey, yorumlarınız için tesekkürler. Umarim gidip dondukten sonra editlemek ya da eklemek istediğiniz konuları yorum olarak ilgili başlıklar altına girersiniz. İyi Tatiller!

Adsız dedi ki...

Merhaba Ongun Bey

Nereye gideceğimize karar veremediğimiz bir dönemde adresinize ulaştık.Bizde Mayıs'da Roma'da olmayı planlıyoruz.
Sanırım çok tercih edilen bir dönem olacak.
Yorumlarınız akıcı ve sayfaların kullanımı çok pratik.
Diğer gezilerinizi takip edeceğiz

Sevgilerimizle

Meral-Kaan

Adsız dedi ki...

Meral Hanım, Kaan Bey;
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Size Roma'da bol güneşli, güzel bir tatil diliyorum. Umarim rehberim yardimci olur.

Kolyekolik dedi ki...

Şimdiye kadar herkes bişeyler yazdı ama seni bi tek ben tebrik etmedim heralde bu kadar guzel bi site yaptığın için.. Ben gezen diğer eleman olarak gerçekten Ongun Tan'ın güzel bi iş çıkarttığını size garanti edebilirim.İlk Roma teklifini yaptığında, oteli, geziceğimiz yerleri kendi ayarlicanı söylediğinde bayaa bi düşünmüştüm bu adam acaba biriktirdiğimiz bikaç kuruşla bizi madara mı edicek diye ama Roma dönüşünde bundan sonra her gezide Ongun Tan'a güvenmek gerektiğine karar verdim..Bana hayatımın en keyifli gezilerinden birini diil ennnnnnnn keyiflisini yaptırdığın için teşekkürler miyyyyaaaamm :)))))
Biricik eşin :))))))))

Adsız dedi ki...

Saol cicim benim, bu yaz Uganda ayarlicam ;)

Adsız dedi ki...

yazdıklarınızı uyguladık özellikle 1500-2000 kişi sırada beklerken Kolezyuma(Coloseo)sıra beklemeden girmek zevkliydi,bu tür yerlerde neden Türkçe tercüme için girişimde bulunulmuyor,bunun için yapabileceğimiz bir şeyler olmalı,teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Herseyden once emeginiz icin tesekkurler, ustelik guzel ve faydali bir rehber. Roma'ya 2.gidisim olacak ama faydalanacagim bir suru nokta var.
Tekrar tesekkurler...

Ersan

Adsız dedi ki...

lortakoylu, rehberin işe yaradıgini, donusunde yorum olarak biraktigin icin tesekkür ederim. Ersan Bey umarım sizin için de faydalı olur. Selamlar

firsez dedi ki...

Valla diyecek kelime bulamıyorum Ongun Bey. Harika bir site yapmışsınız. Geçtiğimiz pazar günü döndüm, diyorum gelince bir şey yapacaktım ama ne? Size teşekkür etmeyi unuttuğumu farkettim. Hakikaten gezimi çok kolaylaştırdınız. Ufak ayrıntılar bazen hayatta çok şeyi değiştiriyor. Ellerinize sağlık.

Yenilerini de bekleriz. Uganda ne zaman gelecek :)

firat sez

Adsız dedi ki...

saol sezginsoy...turu uygulayip geribildirim dönülmesi rehberin gelişimi açısından önemli. Teşekkürler,Ongun

Adsız dedi ki...

bn de sitenizi yeni keşfettim bi seferde ve heycanla okudum ve bütün sorularıma cvp buldum.biz de bu agustosta arkadaşımla gideceğiz romaya.verdiğiniz bilgilere göre öğrenci bitçesiyle bile kalkabileceğiz gibi geldi bu turun altından.romadan cenova ve oradan da milonaya geçmek istiyoruz özellikle ulaşım ve mutlaka görmemiz gereken yerler hakkında bilginiz varsa,bunu bizimle paylaşırsanız çok sevinirim. Nacizane tavsiye olarak eşinizle prag'ı görmenizi öneririm romantik ötesi bir yer:)
ii günler,teşekkürler..
zeynep meltem

Adsız dedi ki...

Zeynep Hanım ilginize teşekkürler..Umarim keyifle gezersiniz. Prag'da daha once 15 gun bulundum.Biraz unuttuktan sonra esimle de gidip dönüşte de bir Prag Rehberi yapmam lazim:)Selamlar..

Adsız dedi ki...

teşekkürler yarın Roma'ya gidiyoruz bu bilgiler çok işimize yarayacak.

Adsız dedi ki...

İnanılmaz bir bilgi deposu gerçekten..
24 Ağustosda gideceğim ve şu an çok mutluyum :)
Bir türlü plan yapamamıştım süper oldu..
Sanki gezilcek yerler daha çok gibi ama siz en gözde yerleri yazmışsınız galiba..
Bir De bu tarihi yerler konusunda elinizde döküman var mı?
Boş boş dolaşıp gelmek olmaz çünkü..
Çok teşekkür ederim..

SERHAT ÇELİK

Ongun dedi ki...

Tabi dediğiniz gibi ben populer mekanları yazdım..sonucta 3 gun için hazırlanmış bir rehber..siz kendi arastirmalariniz ile rehberde olmayan alternatif yerleri ziyaret edersiniz geri döndüğünüzde rehbere yorum/katki olarak beklerim. İyi tatiller! :)

Esra dedi ki...

Gerçekten basit ve pratik bir rehber olmuş ama bence bir şey eksik: alışveriş önerileri
Onları da eklerseniz sevinirim.

Unknown dedi ki...

Rehber harika olmuş elinize sağlık, gidecek arkadaşlara tavsiye etmek için kısa yola kaydettim.
Başka kentlere dair rehber blog oluşturursanız haberdar eder misiniz?

Av.Ayşegül Mungan

Ongun dedi ki...

Esra Hanım evet alisveris ile beraber gece hayati kismı da eksik aslinda..Bunlari siteyi ziyaret edenlerden katki olarak bekliyorum:)
Aysegul Hanim, aklimda birkac sehir/bölge için daha proje var..hazirladıkca buradan duyurmayı planlıyorum. İlginiz için cok tesekkurler.İyi Gezmeler! :)

Adsız dedi ki...

kesinlikle katılıyorum çok önemli bir mevzu arkdaslar.

GANNE dedi ki...

Merhaba,
rehberinizdeki bilgiler gerçekten çok faydalı. Herşey çok bilgilendirici ve düzenli. Geçen hafta Roma'daydık. Sizin blogunuzdaki bilgiler çok işimize yaradı. Çok kulaklarınızı çınlattık. Yalnız Termini bölgesinde tavsiye ettiğiniz restaurantı bulamadık.Ya restaurantın adı değişmiş ya taşınmış.:) Emeğinize sağlık. Çok başarılı bir blog. Ben de Roma anılarımı blogumda anlatırken sisin sitenizi tüm arkadaşlarıma tavsiye edeceğim. Başka Avrupa şehirleri için bu güzellikte bloglarınız olursa seve seve takip ederim. Sevgiler...

Ongun dedi ki...

Merhaba GANNE, yorumlariniz icin cok tesekkürler.Belki de tasindi restoran ama umarim daha iyi yerlerde yemissinizdir:) Ben de yemek meraklisiyimdir sizin blogunuzdan faydalanirim gibi gorunuyor. Gecen hafta 9 gun paristeydim. Zamanım olursa ayni formatta bir de paris rehberi yapmak istiyorum..Bakalim.Selamlar,

Betül dedi ki...

Merhaba ongun bey... Ellerinize sağlık paylaşımınız için çok ama çok teşekkür ederiz. Eşimde biz de 2 ekimde yolcuyuz ve bir tur organizasyonuna tabi olmadan gidiyoruz. Blogunuzu bayıla bayıla okudum. Satır satır :) Giderken de çıktısını çantama atıp götüreceğim. Benim de bir gezi blogum var. Yurt içi ve yurt dışı hepsini yazdim belki siz de benim blogumu gezerek onur verirsiniz:)

gezisepeti.blogcu.com
yemek blogum da
meyvesepeti.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Betül Hanım cok tesekkürler..umarim keyifli gecer geziniz.Gidip donenlerden cok olumlu yorumlar alıyorum bakalim sizinki nasil gececek. Blogunuza bakıyorum oldukca guzel gorunuyor.Selamlar,

Didem Baycan dedi ki...

merhaba, 1-5 ekim 2008 tarihleri arasında Roma'daydık. 4 ekimde trenle Floransa'ya gidip Roma'ya geri donduk. Roma'ya turla gittik ama her yeri kendimiz gezdik. Sayenizde cok rahat ettik orada. Ulasim ve muze girisleri Roma Pass sayesinde cok uyguna geldi. Baffetto 2 isimli restorani herkese tavsiye ederim. 6-7 €'ya birer pizza -ki şahane lezzetli ve doyurucu- 6 €'ya 1/2 lt ev sarabi ve 8 €'ya 1 lt ev sarabi var. Yedigimiz en guzel pizzalar buradaydi. Piazza Navona'dan Campe di fiori'ye giderken bir ışıklardan caddeden karşıya geçiliyor. Orda karşıya geçince sağda Blue Ice dondurmacısı var, onun çaprazında. İçerlek bir bina. Alışveriş için de bir iki şey söyleyebilirm sanırım. Termini'den Colosseo'ya dogru aşağıya inerken, Cavour caddesinde, Cavour Metro istasyonunu da geçince sağda bir iki mağaza var. Turistik eşyalar satan. Bu mağazalardaki her şey diger daha merkezi yerlerdeki mağazalardan daha ucuz. Bir de Pantheon'un karşı sokağında (via di pastini) çok müthiş kolleksiyoncu oyuncakçı var. Biraz ilersinde de çok güzel bir ahşap eşya ve oyuncaklar satan bir mağaza vardı.
Asıl bir ricam olacak sizden. Kurban Bayramı'nda Madrid-Barselona gezisi yapmak istiyoruz. Yardımcı olabilir misiniz? Gittiniz mi bilmiyorum. Bu sefer hostelde kalalim diyoruz ama ayarlayamazsak yine turla gidip kendimiz gezecegiz.
Mim.Didem Akıncılar Baycan

Ongun dedi ki...

Didem Hanım Merhaba,
Madrid'e de Barcelona'ya da gittim ancak ustunden cok zaman geçtiği için size yardımcı olacak kadar hatırlayamıyorum. Zaten mesajınızı yeni gördüğüm için biraz da geç kaldım sanırım. Şu anda büyük ihtimalle ordasınız. Yorumlarınız için teşekkürler iyi tatiller!..

Adsız dedi ki...

Ellerinize sağlık, harika hazırlamışsınız gerçekten.İlk defa gittiğimiz Roma'da sanki İstanbul'da gezer gibiydik.Bütün sayfaları print edip elimzde sizin notlarınızla gezdik.Başka ülkeler ile ilgili notlarınızı yayınlamanızı da bekliyoruz.Gerçekten altın bulmuş gibi sevindim notlarınızı bulduğumda.Bütün arkadaşlarıma siteyi önerdim bence harika tüm detaylar.
Teşekkürler,çalışmalarınızın devamını dilerim :)

Adsız dedi ki...

Çok teşekkürler...1 hafta önce Prag Rehberi yayınladım. Prag'a giderseniz aklınızda olsun..Selamlar,Ongun

http://pragrehberi.blogspot.com

Adsız dedi ki...

Güzel rehber

a. gizem dedi ki...

gerçekten cok özel bir rehber olmuş, ben de çok begendim :) eminim romaya gitmek istersek bu rehberden faydalanacagız...
sevgiler onguncum

Ongun dedi ki...

Çok saol Gizemcim..

Adsız dedi ki...

Ongun bey merhabalar,
Benim şöyle bir sorum olacak; ben ve arkadaşım 30 nisan ve 1-2-3 Mayıs tarihlerinde Roma'da olacakğız fakat galiba 1 Mayıs işçi bayramında tüm müzeler kapalıymış. Bu konu hakkında birşey biliyor musunuz? Eğer kapalıysa o günü nasıl değerlendirebiliriz?

Ayrıcabu rehber için çok teşekkürler =))

Adsız dedi ki...

Merhabalar,Italya'da 1 Mayıs'ın tatil olduğunu ben de duydum. Ancak bu tatil sırasında çok geniş katılımlı konserler,şenlikler de oluyormuş. Kesin bir bilgim olmamasına rağmen o günü bu etkinliklerin arasında geçirebilirsiniz. Ayrıca müzeler vs. kapalı ise bile olsa, meydanların hepsi açık, onları gezmek için iyi bir fırsat da olabilir. İyi Tatiller..

Adsız dedi ki...

gezmek gormek guzeldir..
bilmek de guzeldir.. ama bunlari bole guzel tane tane anlatmak daha guzeldir.. bu da ayri bi yetenek.
danke fur die auskunft... tskkr

Ongun dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Umarım tatiliniz çok iyi geçer..Selamlar, Ongun

ym dedi ki...

Gerçekten harika bir rehber, teşekkürler.

Ongun dedi ki...

Yusuf Bey çok teşekkürler...2.gun yazıma yaptıgınız katkıdan dolayı da teşekkür ederim. İyi tatiller!Ongun

Genie dedi ki...

Merhaba...İlk yurtdışı gezisi için bende italya yı seçtim. Ekim ayı sonunda tur şirketi ile gitmeyi düşünüyoruz. Sanırım bizde gidince tura bağımlı kalmayacağız. Ama gidince ne yaparız diye internette araştırma yaparken burası karşıma çıktı.Gerçekten çok güzel hazırlanmış ve bizler için çok faydalı olduğunu düşünüyorum emeğinize sağlık.Sanırım giderken burdaki bilgiler çantamda olacak.Bunun yanında bizim gibi bilmeyenler için internette araştırma yapabilecek başka kaynaklar önerebilirseniz sevinirim. Ayrıca Ekim sonunda gidiyorum ama acaba doğru bir zaman mı diye de düşünüyorum çoğu zaman. Bu konuda gitmiş biri olarak bir fikriniz var mı? Teşekkürler...

Ongun dedi ki...

Merhaba Genie, ben bir kez yaz bir kez de kışın ortasında, Şubatta, gittim. Yağış olmazsa sorun yok. Sonuçta hava aşırı soğuk olmuyor. Yağış olmazsa ekimde gayet güzel serin serin gezersiniz :) Hem yaz kadar kalabalık olmayacağı için daha bile olur diyebilirim. Dönüşte eksik olduğunu düşündüğünüz yazıların altına yorumlarınızı beklerim. İyi tatiller, Ongun

Adsız dedi ki...

merhabalar ongun bey! 2009 şubbatta sizin roma rehberiniz sayesinde çok rahat ve düzenli bi şekilde, mutlaka görmem gereken yerleri görerek ve yapmam gerekenleri yaparak çok güzel bir roma tatili geçirdim, çok teşekkürler..=) bu ay içinde de barcelonaya gitmeye karar verdim ve düşündüm ki belki burası için de bir rehberiniz vardır ve belki bana yardımcı olabilirsiniz...
cevabınızı takip edicem teşekkürlerr..

Adsız dedi ki...

merhabalar ongun bey! 2009 şubbatta sizin roma rehberiniz sayesinde çok rahat ve düzenli bi şekilde, mutlaka görmem gereken yerleri görerek ve yapmam gerekenleri yaparak çok güzel bir roma tatili geçirdim, çok teşekkürler..=) bu ay içinde de barcelonaya gitmeye karar verdim ve düşündüm ki belki burası için de bir rehberiniz vardır ve belki bana yardımcı olabilirsiniz...
cevabınızı takip edicem teşekkürlerr..

begum

Ongun dedi ki...

Merhabalar Begüm Hanım..Rehberin işe yaradığına dair yorum alınca gerçekten ben de çok mutlu oluyorum. Çok teşekkürler. Barcelona'ya daha önce 5 gün gitmiştim. Bu bayramda da gidecektim ama Lizbon'dan Barcelona'ya geçemeden hastalık sebebiyle Türkiye'ye geri döndüm. Aslında amacım dönüşte bu şehirlerin de rehberini yapmaktı ama bu sefer olmadı:) Bir yere 2 kez gitmeden rehberini yapmıyorum. Ondan maalesef yardımcı olamayacağım. Şu anda hayata geçirmediğim yeni projem http://gezirehber.in adresini takip ederseniz zaman zaman orda işinize yarar bir rehbere rastlayabilirsiniz. Selamlar, İyi tatiller..
Ongun

roma.gezirehber.in
prag.gezirehber.in
amsterdam.gezirehber.in
bozcaada.gezirehber.in

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Eşimle birlikte 24-31 Ocak tarihleri arasında İtalyadaydık.Roma gezimiz öncesi sitenizdeki tüm bilgileri kağıda çıktı aldık ve inanılmaz faydasını gördük.Özellikle RomaPass çok işimize yaradı Fiyatı 23 Euro .
Roma muhteşem bir şehir herkesin hayatında en az bir kez gidip görmesi gereken bir yer.
Bu arada Ocak ayının son haftası orda olduğumuz için şanslıydık çünkü Roma'nın indirim dönemine denk geldik herşeyde %70-80 e varan indirimler vardı (özellikle Termini-Republica civrında)
Eşim ve kendi adıma tekrar teşekkür ediyorum
İlkay-Selçuk

Ongun dedi ki...

İşe yaradığına sevindim..Girdiğiniz bilgiler için de ben teşekkür ederim. Selamlar! Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

Erdinc dedi ki...

3 günlük gezi yapmis bulunmaktayim.Öncelikle bu sayfadan edindigim bilgiler cok yararli oldu. Gelelim benim tecrübelerime.Öncelikle mutlaka Roma Pass edinin.Giriceginiz müzeler ve ulasim asiyor zaten.Terminide (Tourist Inf.) bulabilirsiniz.Icinde Harita bulucaksiniz.Güzel bir güzargah cizin günlük.Erken kalkin herseyi gezebilirsiniz.Bir tavsiye egerki ayin son pazarina denk geliyorsa tatiliniz mutlaka Vatikana gidin.Vatikan müzesi bedava oluyor o gün.Sanirim 13 euroydu ;) bircok ünlü yere metro gidiyor.Cestius piramidi var romada.(Piramid görmek istiyenler icin ;)
2 gün tüm Roma ve 1 Gün tüm Vatikan iyi bir Plan.Termini istasyonunda bir cok market, telefon acilabilinecek yerler, Internet, otobüs duraklari ve metro.Kalicaiginiz yer Termini istasyonuna yakin olsun ;) suan icin Havalimanindan Terminiye 4 euro ile gidebilirsiniz ve Roma Pass 23 Euro...

egerki bir gününüz daha varsa.yakindaki Napoli (pompei) tavsiye ederim..Pompei gercekten cok etkileyici bir yer...

Derya dedi ki...

merhaba gerçekten çok faydası dokundu rehberinizin.roma pass ı sizden duydum ve çok çok işe yaradı.rehber bilgim yok dedi zaten hiç birşey hakkında bilgisi yoktu ve tur rezaletti. Bam Tur Önermiyorum..ama sizin rehberiniz sayesinde güzelleşti.bu sene de kendimiz benelüx turu yapmayı düşünüüyoruz tur şirketinden bağımsız.sizin bir benelüx rehberiniz olsa harika olurdu.güzel günler iyi gezmeler..

Ongun dedi ki...

Erdinç Bey ve Derya Hanım, Yorumlarınız için çok teşekkürler. Derya Hanım benelüx ülkeleri için bir rehberin yok şu anda..Yeni rehberlerimi yakında yayına girecek olan gezirehber.in adresinden takip edebilirsiniz. Şu anda prag.gezirehber.in , bozcaada.gezirehber.in ve amsterdam.gezirehber.in yayında. İyi Gezmeler!
Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

ozlemyig dedi ki...

harika bir rehber olmus...bir turizmci olarak keyifle okudum ve okumaya da devam edecegim..sevgiler
ozlem

Ongun dedi ki...

Çok teşekkür ederim Özlem Hanım.

Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

Ssss dedi ki...

ongun selam,
haftasonu romadaydım esimle. rehberinden cok faydalandık. tesekkur ederim.. sayende tam istedigimiz yerlere gidip hap bilgi aldık.
bir tavisye: lokal italyan mutfagı icin ask cesmesine cok yakın: il cianti. tuist yok, sadece italyanlar var.
semir

Ongun dedi ki...

Sağol Semir.İşe yaradığına sevindim.Tavsiye için de teşekkürler.Lokal yerler benim de gezilerimde en önemli keşif noktalarıdır. Selamlar,

Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

Adsız dedi ki...

İyi Akşamlar,
Öncelikle bu kadar kapsamlı bir rehber hazırladığınız için çok teşekkür ederim. Eylül ayında roma ve floransa turu yapmayı planlıyorum. Sormak istediğim bir kaç nokta var. Roma'da tarihi olarak gezilebilecek yerlerden bahsetmişsiniz. Fakat bunun dışında gezilebilecek roma'ya özgü yerler var mı? Bu bir tiyatro olabilir ya da pub tarzında yerlerde olabilir. Ayrıca, kalınacak yer konusunda bir sorum var. Genelde çoğu hostel Termini metro istasyonunun orda yer alıyor, tabiki ulaşımın kolay olması açısından çok mantıklı ama sizin önerebileceğiniz turistik yerlerinde ulaşımın kolay olduğu başka kalınabilecek yerler hakkında bilginiz var mı?
Teşekkür ederim.
Selen GÜL

Unknown dedi ki...

Merhaba Ongun Bey,

Rehberiniz hem açıklayıcı, hem sadeliği ile insanı rahatlatıyor, hem de tüm bilgileri yönlendirme ile anlatıyor. Gerçekten çok faydalı. Tebrik ederim.

Ben bu hafta cuma günü 4 gün için Roma'ya gideceğim. Genel olarak Roma'da müzelerin, mağazaların kapalı olduğu günler var mıdır? Varsa ona göre ufak revizyonlar yapmam gerekebilir.

Bir de sanırım şehrin güneybatısında outlet mağazalar var. Bunları tavsiye eder misiniz? Oraya gitmeye değer mi? (Malum eş durumu) :D

diddy dedi ki...

4 gün sonra Romaya gidiyorum rehberin bana yardımı çok olucak gibi :) haftasonunda ise 2 günlük Floransaya geçicem ordada bilgilerden yararlanıcağımı düşünüyorum. Tam nerde ne yapmam nasıl gitmem gerek diye düşündüğüm bi noktada buldum bu rehberi şimdiden çok teşekkürler :)

Ongun dedi ki...

Diddy yorumlar için teşekkürler umarım faydalı olur. Bnarter ve Selen sanırım yardımcı olmakta geciktim ama umarım sizin de iyi geçmiştir Roma tatiliniz! :)

Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

Volkan Tekayak dedi ki...

Merhaba,

20 Temmuz itibariyle 4 ülke ( Portekiz-İspanya-Fransa-İtalya ) ve 19 günden oluşan bir geziye çıkacağım, çantamı sırtıma alıp çıkacağımdan internette günlerdir araştırma yapıyorum,birçok şehir için elle tutulur şeyler bulamasam da ROMA - VATİKAN tamamdır diyorum. Oralara kadar gitmişken Venedike gitmediniz mi çok merak ettim?

Ben 2 gece Roma, 1 gece Venedikte kalacağım İtalya da bu süre içinde Vatikana da mutlkaka gideceğim, rehberiniz o kadar güzel ki anlatamam, döndüğümde ben de bu rehbere bişeyler katmak isterim, elinize sağlık :)

Ongun dedi ki...

Volkan Selam, Avrupa'ya ilk gidişim de, senin yaptığın gibi, 6 ülke gezmek üzere trenle yola çıktığım bir gezi idi. Sırtına çantayı takıp gezmek kadar keyiflisi yoktur. Umarım rehberim senin keyfine keyif katar. Dönünce yorumlarını beklerim. Selamlar, İyi Tatiller! (venediğe aksilik oldu gidemedim maalesef, onun yorumlarını da sen yaparsın dönünce:)
Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

gozdetive dedi ki...

Sevgili Ongun,
14-21 Ağustos tarihleri arasında ailece Roma'ya gidiyoruz. Belli bir tura bağlı kalmayı sevmediğimizden ailem hep benim rehberliğimde gezer ülkeleri.. Tabii vize, bilet, konaklama, tur programı ve her türlü detayla tek başıma uğraşırım :( Haftalardır en başarılı Roma-Floransa tur programını oluşturmak için çalışıyordum. Nedense hep ingilizce sitelerden bilgi toplamaya alıştığım için Türkçe sitelere bakmak hiç aklıma gelmedi.. Biraz önce bir de Roma gezi rehberi diye arayayım bakayım neler çıkacak dedim...Senin sayfanı gördüm. Nasıl mutluyum şu anda anlatamam!! Ellerine sağlık!!!! Hemen programını kopyaladım :) Biz 6 gün kalacağımız için bir gün Castel Romana Outlet Center'a gidelim, bir gün de Assisi gibi bir yeri gezelim istiyoruz. Ayrıca 15 Ağustos pazar günü Ferragosto olduğundan sanırım her yer kapalı olacak. O gün de sadece Pazar günleri açık olan Portaportese (pazar yeri) yi gezelim diyoruz. Senin 6 günlük seyahatimiz için başka bir önerin olursa çok sevinirim.

Ongun dedi ki...

Gözde Selam, Kusura bakma cevap vermekte geciktim çünkü yeni rehberim için Hırvatistan ve Bosna Hersek gezisi yapıyordum. Rehberin işe yaradığına sevindim. Ekstra bir önerim olmayacak. 6 gün de gayet detaylı gezersiniz diye düşünüyorum. Dönüşte yorumlarını beklerim.
Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

Adsız dedi ki...

Teşekkürler.Roma gezim boyunca bloğunuzdaki bilgilerden çok yararlandım.Yeme içme konusunda, Trastevere hakkında yazdıklarınız ışığında o bölgeyi kullandım.Bence kaliteli ve Novano'ya göre yarı yarıya ucuzdu.Alaçatı sokaklarını hatırlattı bana.Özellikle Via della Lungaretta isimli sokak...

seyma dedi ki...

merhablar,
bizde balayı icin roma'ya gitmeyi dusunuyoruz.Ancak turla mı gitsek yada munferit mi gitsek karar veremedik.Bir de Mart ortasında gidicez,hava nasıl olur,fikriniz var mı?birde roma dan floransa ve venedik'e gecmek uzun zaman alır mı,otobusle ya da trenle?tesekkurler.

Adsız dedi ki...

gercekten cok faydali bir site emeginize saglik biz de arkadaslarla romadan venedige gecmeyi dusunuyoruz en uygun nasil gezeriz bir bilginiz var mi

jf2222 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ongun dedi ki...

Selamlar,
Reklam içerikli yorum alamıyorum.Sitem üzerinden reklam vermek istiyorsaniz bana ulasabilirsiniz.
Keyifli Günler
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editörü

Adsız dedi ki...

Merhaba, rehberinizden faydalanarak Roma'yı gezdik, gerçekten çok teşekkür ederiz, özellikle Romapass hayatımızı kurtardı. sayenizde modern sanat müzesini de gördük. sırada Barcelona ve Floransa var. Gezmeye devam!
sevgiler

giray15 dedi ki...

Bu haftasonu Roma'da olacağım. Bir rehber sitesi ancak bu kadar bilgilendirici ve samimi olabilir. Elinize sağlık.

Giray

Adsız dedi ki...

merhaba , yılbaşında 30.12.2010-02.01.2011 tarihlerinde roma'da olacağım.Yeni yıl kutlamalrı ,ç,n tavsiye edebileceğiniz bir meydan var mı ? ertesi gün 1 ocak ta müze ve kiliseler açık olur mu ? Bu tarihte ki diğer organizasyonlarla ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.Teşekkürler.

mespar dedi ki...

Arkadaşlar Merhaba.. Ben Şubat 2011başında Roma'ya ilk defa gideceğim ve 3 gün burada kaldıktan sonra
Venedik ve Floransa'yı da gezerek, tekrar Roma'ya dönüp, toplam 7 günlük bir gezi yapacağım.

Roma'da kalacağım otel, Roma Şehir merkezinin 6 km. doğusunda
Ruchan Alışveriş Merkezi karşısında bir otel..
"Via Giorgio Perlasca 50" adresinde "Idea Hotel Roma Est"

Sormak istediğim şu. Ben hava alanından Termini'ye gelsem,Termini'den otel civarına
otobüs veya metro ile gitme imkânım var mı ? Yoksa hava alanından otele kadar taksi mi kiralamam gerek ?

Bir de.. 3 günlük Roma gezisini 24 veya 48 saatlık biletlerle 110 Buslar ile mi yapsam, yoksa 3 gün geçerli Roma Pass kartı mı alsam ? Öneriniz nedir..

Tüm aydınlatıcı bilgi ve yorumlar için herkese çok teşekkür ederim. Ongun Bey'i de, böylesine faydalı bir çalışma için kutluyorum.
Mesut

Adsız dedi ki...

Merhaba Ongun,

Eline sağlık çok faydalandım buradaki bilgilerden. 05.02-09.02.2011 arası Roma'da çok güzel bir tatil geçirdim eşimle.

Ben de katkı yapmak istedim ve aşağıdakileri toparladım ilk olarak.
1) Turlarla gelip bir gün outlet, bir gün Pompei yapan, sadece bir günü Roma'ya ayıran birisi Roma'yı gezdim dememeli.
2) Roma için en az 3 gün ayırmalı.
3) Bu 3 gün için Roma pass mutlaka alınmalı.
4) Konaklama için Termini'den şaşmamalı.
5) Eşiyle ya da kız arkadaşıyla gidenler metro yerine otobüsleri, tramları tercih ederse biraz daha az tedirgin olabilirler. Örnek vatikan için no 64 veya 40. kolozyum için 175 nolu otobüsler.
6) Güncel fiyatlar:
Roma Pass: 25 €/adet (kişi)
Shuttle (8 €/kişi - Leon.Da Vinci > Termini) İlk kez giden birisi için tavsiye ederim. İlk günden Vatikan dahil kısa bir şehir turu gibi.
konaklama: ortalama 65 €/double room - gecelik (peşin).

Devam edecek...

Herkese iyi tatiller
Ümit Arıkan

mespar dedi ki...

02.01.2011 tarihinde yardım istemek için sorduğum sorulara kimse cevap vermemiş. Sağlık olsun.. Ben gittim döndüm İtalya'dan, şimdi başkaları faydalanır diye birkaç şey yazmak istiyorum: Eşim ve kızımla birlikte yaptığım 9 günlük Roma, Venedik ve Floransa tatilimiz süresince, kendimizi çok güvende hissettik. Hatta, yalnız başına tatil yapan 19-20 yaşında bir genç kızımız, burası Türkiye'den daha güvenli demişti.. Roma'da kaldığımız otel Termini'ye 6 km. mesafedeydi ama metro durağına yakın olduğundan hiç sorun yaşamadık. Zaten Romapass kartımız vardı. Termini otel arası metro ile sadece 15 dk. idi. Hangi şehir olursa olsun, şayet iyi harita okuyorsanız Türkiye'de gibi dolaşabiliyorsunuz. Hatta daha kolay. Çünkü, ulaşım alternatifi çok ve hızlı. 3 gün Roma'yı tam olarak öğrenmek için yeterli. Biz 5 gün Roma'da kaldık, ara sokakları bile öğrendik:) Dikkatimizi çeken önemli olaylardan biri, İtalya'da hiç bir alışveriş yerine ya da otel vs. işyerlerine İngilizce isim verilmemiş. Bizde ise, kendimizi Amerikada zannediyoruz.. Bir de, İngilizce olarak sorulan soruları anlıyor, ama İtalyanca cevap veriyorlar. Bize göre garip gelse de, adamlardaki milliyetçilik duygularının yüksek olduğunu gösteriyor. Kaldı ki, adamlar AB üyesi. Yani daha çok yabancı dil konuşmaları gerekir, ama yapmıyorlar.. Venedik'te 2 gün kaldık ve yürüyerek her yeri öğrendik. Bizim otel Lido Adası'ndaydı. 24 saatlık vapuretto biletleriyle tüm adalara bol bol gidip geldik. Büyük Kanal'da gece gündüz dolaşıp fotoğraflar çektik.. Floransa'yı da yürüyerek gezdik. Muhteşem yapılı katedrallere hayran kaldık. Pisa'ya trenle 1 saatta ulaşılıyor. Hava güzelse, Pisa civarındaki geniş yeşillikte yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Mesut

Adsız dedi ki...

çok faydalı bilgiler içeren bir site olmuş, ellerinize sağlık, teşekkürler

UYKUSUZ// UYURGEZER dedi ki...

26 Nisan-2 mayıs arası Roma yolculuğumuz var ve sizin gezi planınızı neredeyse yalayıp yuttum notlar aldım..ellerinize, gönlünüze sağlık..dönünce ekleyecek notlarım olur diye umuyorum..çoookkk teşekkürler..
U(YKSZ)

ucavlak dedi ki...

7-10 haziran 2011'de roma'da olacağım, inşallah! verdiğiniz bilgiler çok faydalı, başka bir arayış yapmak gereksiz. emeğiniz için teşekkürler...dönüşte yourmlarımı yazacağım. U Cavlak, Denizli.

no dedi ki...

Merhaba,
Rehber bize haftaya yapacagimiz italya gezisi icin cok faydali olacak gibi gorunuyor,elinize saglik. yalniz biz araya capriyi de sigdirmayi dusunuyoruz,tavsiyeniz var mi oralarla ilgili bir de internetten tren bileti almak istedigimde uc secenek cikiyor karsima: flessibile, base ve mini diye.bunlar arasindaki fark tam olarak nedir bir bilginiz var mi floransa, venedik yolculuklari da yapmayi planliyoruz, en ucuz kategori olan mini den bilet almak ne gibi bir sorun yaratabilir fikrinizi ogrenmek isterim
Tsk
Nurcihan

Adsız dedi ki...

19 mayısta kızmızla birlikte Romaya gittik. rehberiniz çok işimize yaradı, yanımıza ayrıntılı bilgiler aldığımız için rahatça gezdik. özellikle Roma pass sayesinde kuyruk beklememek çok iyiydi. palantınoda da roma pass geçiyor ve kuyruk beklenmiyor.
teşekkürler.... tuğba aktay

Adsız dedi ki...

Merhaba Şeker bayramı tatilinde 4 Gün Romada olacagız....Pompei turunu kendimiz nasıl yapabiliriz...
Gulumser
javascript:void(0)

Adsız dedi ki...

Benim için çok ama çok faydalı bir rehber oldu. Ongun Beye çok teşekkür ediyorum. Sayenizde dolu dolu bir Roma tatili geçirebileceğim.

rehber dedi ki...

et dediginiz tam pismis yenmez ki. offff yine türk usulü bir gezi olucak.

Adsız dedi ki...

Merhaba, haftalardır italya seyahatimiz için açıklayıcı bir rehber arıyorum ve bugün sizin bloğunuzla karşılaştım. Gerçekten çok açıklayıcı ve sanki gitmeden görmüş, gezmiş hissedebileceğim kadar özenli hazırlanmış bir rehber. Çok teşekkürler. Hatta italya seyhatimizi roma-floransa olarak düşünüyorduk (2 gün roma-1 gün floransa olarak) ancak sizin romayı anlatan 3 günlük yazınızı okuyunca yanlızca romaya gitmeye karar vereceğiz galiba:)) Floransa'yı da görmeyi çok istiyoruz. Ancak seyahat acentaları floransa için tek bir tur yapmıyorlar. Karar vermekte zorlanıyoruz. Bu bizim ilk yurtdışı seyahatimiz olacak. Belki tedirginliğimiz ondan. Roma'dan sonraki seyahatimize seyahat acentasına ihtiyaç duymadan da çıkabileceğiz belki de:)) Her neyse ellerinize sağlık. Bu arada bu ilk sefer için önerebileceğiniz tur şirketi ets mi olurdu yoksa pronto mu? (Handan Ekinci) Face grubumdaki arkadaşlarıma sayfanızı büyük bir zevkle önerdim:))

Ongun dedi ki...

Selamlar Handan,
Yorum icin cok tesekkurler. Turistik turlarimi ben kendim yaptigim icin tur sirketleri hakkinda cok bilgim yok. Ondan yardimci olamayacagim ama umarim tatiliniz iyi gecer. Selamlar,
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Adsız dedi ki...

Merhaba Ongun bey,
Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Benim sormak istediğim bir soru daha var. Roma ve Floransa Seyahatimizin 3. günü pazartesiye, 4. günü 1 mayısa denk gelecek. Müzelerin ve dükkanların kapalı olduğu dönem midir? tarihleri değiştirelim mi? Teşekkür ederim (Handan EKİNCİ)

Ongun dedi ki...

Handan Hanim, nerdeyse tum muzeler 25 Aralik Christmas ve 1 Ocak Yilbasi disinda aciktir. Modern sanatlar muzesi ve 1-2 muze daha 1 Mayis'ta kapali olabilir ancak Colosseum, Borghese Sanat Galerisi gibi buyuk muzeler acik olacaktir. Yanliz Pazartesi'ye denk geliyorsaniz dikkat. Pazartesi muzelerin 90%i kapali olur. Colosseum acik oldugundan Pazartesi icin Colosseum gezisini ve/veya cafe, restaurant, sarap tadimi gibi planlar yapabilirsiniz.Iyi Tatiller,

Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Ongun dedi ki...

Hemen duzeltiyorum.Colosseum'um bu sene 1 Mayis'ta kapali oldugunu gordum. Ancak Borghese Sanat Galerisi acik.Muzelerin kapali olamsina cok takilmayin derim. Roma acik hava muzesi gibi bir yer. Keyifle disarida vakit gecirebileceginizi umuyorum. Iyi Tatiller,

Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Adsız dedi ki...

Teşekkür ediyorum Ongun bey, Tatil programimizi sadece Roma'ya 3 gün olarak ve 21 nisan'da başlamak üzere ayarladık. Pazar günü Vatikan, Pazartesi günü Coloseum'u gezelim. Bu arada rehberiniz çok faydalı olacak. (Handan EKİNCİ)

Adsız dedi ki...

inanılmaz güzel bir anlatım harika bir paylaşım. 2 gündür İtalya hakkında bilgi toplamaya çalışıyorum ve biraz strese girmiştim ancak anlatımlarınızı madde madde okurken bir de yanına Roma metro haritası ile google earth açıp inceledim. Öyle güzel anlatmışsınız ki okurken gezdim. Şu an tüm stresim kayboldu diyebilirim. Harika bir kaynak olmuş. Yalnız ben Roma'dan Venedik'e geçmeyi planlıyorum 1 günlük. Keşke Venedik içinde bir anlatım olsaydı yada yolunuz oraya da düşseydi.

Roma'dan Venedik'e günübirlik geçen arkadaşlar varsa paylaşımlarını bekliyorum. Günübirlikten kastım sabah tren ile geçip , gece sabaha karşı treni ile dönmek niyetimdeyim.

Trenden indikten sonra Venedik içinde yapılması ve görülmesi gereken yerlerle ilgili herkes bir çok şey yazmış ama kısa ve öz Roma anlatımı gibi birşey bulamadım.

Yine de paylaşımları olan arkadaşlar olursa çok sevinirim.

Özlem Bağcı dedi ki...

Ongun Bey siteniz eşimle yaptığımız Roma gezisinde çok faydalı oldu. çok teşekkür ederiz. Gezimize bir de Vedat Milor'un kitabında bahsettiği muhteşem lokantayı da ekledik. "checchino" eski roma geleneksel mutfağının yemeklerinin yapıldığı bir lokanta. ayrıca Tiber Nehri kıyısında Yahudi Müzesinin arka sokağında bulunan lokantalarda da harika Enginar ve sebze yemekleri yapılıyor.

Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

derin dedi ki...

Bir hava yolu şirketinin kış kampanyasından bilet bakıp, nereye gitsek acaba diye düşünürken, bir yandan da internetten gezi yorumlarını araştırıyordum. Karşıma sizin blog çıktı. Bir rehber bu kadar mı güzel hazırlanır, bir insan Roma'ya gitmek için bu kadar mı kışkırtılır. Nitekim önce eşimin kanına girdim, sonra uçak biletlerimizi aldık ve en son otelden yerimizi ayırttık. Kısmetse Kasım'da gidiyoruz. Gitmemize daha çok var ama ben şimdiden heyecanlandım. Tamamen sizin yazdıklarınızdan hareketle ani bir karar verdiğimizi söyleyebilirim. Bu arada bizim ilkokula giden 2 çocuğumuz var ve bu seyahate beraber gideceğiz. Çocukla gidecek aileler için tecrübelerimi aktarmak isterim. Dönüşte yorumları yazarım. Emekleriniz için teşekkürler...

Ongun dedi ki...

Cok tesekkurler. Donunce mutlaka yorumlarinizi bekliyorum.
Iyi Tatiller!
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Adsız dedi ki...

Öncelikle herkese selamlar, balayı için italya ya gidecez. Tur firmasının ekstralarına katılalımmı katılmayalım mı ? Bir de lütfen en ucuz outlet firması nerede bulabilirm ? (dkny ck lacoste vs.)

Adsız dedi ki...

Aşkın, tutkunun, sanatın şehri Roma'dan yeni dönmüş biri olarak boncorno.Öncelikle Ongun Tan'a çok teşekkür ediyorum.İnanılmaz kullanışlı bir rehber hazırlamış.Emeğine sağlık.Biz iki arkadaş 13-16 Temmuz arası Roma'daydık.Hemen belirtmeliyim bu şehre en az dört gün ayırmalısınız. Bizim zamanımız kısıtlıydı Roma'yı iki günde adım adım gezdik ama yorgunluktan öldük.Biz merkeze biraz uzak olan Porto Lungo semtinde hostelde kaldık (Hostel Verbania) sırf yatmak için kullandık fena değildi. Merkeze sürekli metroyla gittik bu noktada Roma pass çok işimize yaradı 30 euroya 3 gün sınırsız metro ve otobüs kullanıyorsunuz ayrıca en güzel tarafı 4 müzeye (kolezyum dahil )ücretsiz girdik.Müzeler arasında özellikle Musei Capitolini' ye bayıldık. Yemek işine gelince ... bu bizim için hiç dert olmadı basit şeylerle geçiştirdik yalnızca bir akşam lokantaya oturduk.Size önerim kesinlikle fiyatları yemekten önce netleştirin masa ve garson parasını konuşun yoksa yediğiniz yemek midenize oturabilir.Roma'da adım başı çeşmeler olması işimizi kolaylaştırdı buz gibi akıyorlar, böylece suya hiç para vermedik. Yazın gidiyorsanız yanınızda mutlaka şapkanız olsun.Hediye alacaksanız merkezlerden almayın.Kolezyum çevresinde 2 magnet 5 eura iken arka sokaklarda 6tanesi 10 euro. Evet benden bu kadar orta düzeyde İngilizce, iyi bir şehir haritası ve Ongun Tan'ın rehberiyle sizi harika bir tatil bekliyor.Arrivederchi.

Smart Learning Hub dedi ki...

Oldukça faydalı bir site. Henüz İtalyaya gelme imkanımız olmadı ama olduğunda ilk başvuracağım kaynak burası olacak. blogunuza da link veriyorum. Saygılar.

Adsız dedi ki...

gerçekten her şeyi çok açık ve net anlatmışsınız. ellerinize sağlık! 3 günlük Roma gezimi sizin anlattığınız gibi hazırladım..:) çok teşekkürler!

Larsson dedi ki...

Birşey sormak istiyorum.Roma Pass aldığını zaman kuyrukta beklemiyoruz diyorsunuz ? Müzelere girerken kuyrukta bekleyen insanlar bilet almak için mi bekliyor roma pass i olanlar ondan dolayı mı çabuk geçiyor ?

murat dedi ki...

romayı görmeyi çok istiyorum. gitmeden önce sitenizden bilgi sahibi oldum. Teşekkür ediyorum.. Ben kalacak yerlerden çok gezecek yerleri merak ediyorum...

derin dedi ki...

Merhaba Ongun Bey, ben sizin hazırladığınız bu rehberi okuduktan sonra Roma biletlerimizi almış ve çocuklarımızla birlikte Kasım ayında gideceğimizi size yazmıştım. Gittik, gördük ve döndük. Öncelikle tekrar teşekkür ederiz. Yazdıklarınızdan da faydalanarak çok güzel bir gezi gerçekleştirdik. Benim de bir blogum var artık ve Roma-Floransa gezimizi bu blogta anlattım. Amatörce hazırladığım bu blog bir gezi blogu olmaktan ziyade bir e-günlük sayılır aslında. Blogumda yazdıklarım özellikle çocuklarıyla gitmeyi düşünen ailelere bir fikir verebilir diye düşünüyorum. Okumak isterseniz adresi: deryaninyolculugu.blogspot.com

Çok gezin, çok yazın, tekrar ellerinize sağlık...

Unknown dedi ki...

EMEĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.HENÜZ YOLCULUĞA ÇIKMADIM.ŞİMDİ BİLGİLİ BİR ŞEKİLDE TURA KATILACAĞIZ SAĞOLUN.

Unknown dedi ki...

EMEĞİZE TEŞEKKÜR EDERİM.FAYDALI BİR REHBER OLMUŞ .

Okuyanguzel dedi ki...

Bizde roma'ya gitmek istiyoruz ama aslında tur ile gitmek istemiyoruz.Ama Roma&Floransa turrehberi olmadan gezilemez diyorum. Bu arada benim İngilizcem idare eder ama eşim hiç bilmiyor. Bu durumda tarihi mekanlar hakkında pek birşey öğrenemeden ancak gezebiliriz diye düşünüyorum.
Sizin bu konudaki düşüncenizi merak ettim.
Bu blog için teşekkürler.

cihan dedi ki...

çok güzel bilgiler gerçekten beğendim elinize sağlık...

kadir dedi ki...

Roma gezimizde ailece rehberinizden yararlandık. Nazionale otelinde kaldık bu otel gezilecek yerlerin tam ortasında olduğu için Vatikan hariç her yere yürüyerek gittik. Otelin yerinden dolayı Roma Pas almadık. yalınızca Colezyum'a 12EURU adambaşı verdik Diğer bir çok müze ücretsizdi. Yalız hızlı tiren ile Fıloransaya yalınız gidiş 42 euru diğer trenler 20 Euro Oteli tavsiye ederim Kahvaltısı ve yeri mükemmel size teşekkürlerimi sunuyorum

Mustafa Alperen Tunç dedi ki...

Merhabalar öncelikle bu harika rehber için çok teşekkür ediyorum,gezimde büyük fayda sağladı.Ben Roma'da 4 gün kaldım.5.gün Napoli'ye gidiş-geliş yaptım.Ben de birkaç şey eklemek istiyorum.Öncelikle RomaPass 36€ olmuş.RomaPass in Vatikan'da geçmediğini düşünürsek şehir içerisinde benim girdiğim ücretli tek mekan Kolezyum.Kolezyum-Roman Forum-Palatino paket halinde 12€ ya satılıyor.Zaten Kolezyumdan çıkarken direkt Roman forum'a girmiş oluyorsunuzVILLA Borghese'ye girmedim o yüzden fiyatlarını bilmiyorum.Ayrıca şehir içinde metro tek yön 1,5€.Aldığınız bilet tek sefer geçerli ve aldıktan sonra 100 dk ya kadar kullanabilirsiniz.Günlük metro bileti ise 6€.Ben RomaPass almadım bu yüzden.Şahsi fikrim Roma'yı yürüyyerek gezin.Şehrin sokaklarında turlamak çok zevkli.Eğer yürümeyi deert etmiyorsanız zaten metro yada otobüs kullanmayacaksınız.Ben bir tek otelime geri dönerken metro kullandım.Ayrıca Roma'da otobüslerde bilet kontrolü için bir personel yok,şehrin insanları çoğu zaman biletini okutmadan biniyorlar ama ben cesaret edemedim.siz yine de adam gibi biletinizi alın :).Onun dışında Vatikan bambaşka bir yer.Basilica'ya giriş ücretsiz ancak kubbeye çıkmak isterseniz iki seçeneğiniz var.Ya 5€ verip 551 basamak çıkarsınız,ya da 7€ verip önce asansörle biraz yol alıp sonrasında 300 civarı basamak çıkarsnız.Vatikanda görmeniz gereken başka bir mekan ise Vatikan Müzesi.Sistine Şapeli'nin de içinde bulunduğu mekana giriş 16 €.Basilica ve Vatikan müzesi için farklı günleri tercih edin çünkü çok fazla sıra oluyor.Müze yazın 9,30 da açılıyor,basilica ise 8,30 da.

Tarık dedi ki...

Roma hakkında çok güzel bilgiler aldım çok sayfa gezdim ama en açıklayıcısı bu sayfada buldum elinize sağlık dizi fragman

Adsız dedi ki...

Türkiye'de ki kayak merkezleri ve tanıtımları, kayak otelleri ve fiyatları, kayak merkezi kar kalınlıkları ve kayak hakkında bilmeniz gereken herşey ... http://www.kayakyerleri.com

Barış Korkmaz dedi ki...

Roma hakkında iyi bir rehber olmuş, kısmetse bende Roma'ya gideceğim, yalnız Roma'da yat kiralama var mı, bu konuda da paylaşımlar yaparsanız seviniriz.

Adsız dedi ki...

Merhaba, rehberiniz için teşekkürler. Beş günlük Roma gezisinde önerilerinize harfiyen uyduk, hiç yorulmadan ve bilerek gezimizi yaptık. Herkesin bütçesi ayrı tabiki ancak havaalanından şehre iki kişiden fazla iseniz hiç yorulmayın taksi kullanın. Roma pas kartını bence almanıza gerek bile yok zaten ulaşımda sabah ilk noktaya gidiş ve akşam yorgunken dönüş için kullanılıyor. Kolezyum için biletsiz kuyruğundan içeriye inanın daha çabuk girildi, ancak surlar arasına girer girmez internetten biletinizi alın ve içerde sırayı bırakıp direk turnikelerden girin. Bir de Vatikanı mutlaka rehberli gezin derim(20€). Dondurmalar harika 2.5€ civarı, pizzalar ortalama 8€, makarnalar 7-10€ civarı. Toplu ulaşımda bilet soran yok ama bence içinizi rahat ettirin, biletinizi okutun arkadaşlar. Gidiş ve gelişte duty free yi kullanmanıza gerek yok çünkü marketler ve mağazaların hepsinde herşey daha ucuz. Biz İzmir'den Roma'ya gittik, temmuzda inanın Roma İzmir'e göre sıcak değil, çok rahattı. Sağlıcakla kalın iyi gezmeler. CANER.

Unknown dedi ki...

Ucuz otobüs bileti bulmak artık çok kolay. Online olarak internetten ucuz otobüs bileti https://www.3havalimanı.com/otobus-bileti satın alabiliyorsunuz. İnternet üzerinden hizmet veren onlineterminalim.com sitesinde bütün otobüs firmalarının seferlerini karşılaştırıp, en ucuz otobüs biletini bulup alabiliyorsunuz.

Özlem Seyahat, Palandöken Seyahat, Petrol Turizm, Safkar Safran, Sahil Seyahat, Salihli Güven, Sarıkız, SAS Turizm, Seç, Ses Turizm, Show Time, Özlem Batman Seyahat, Özlem Diyarbakır, Siirt Baykan Jet, Siirt Has Turizm, Sivas Huzur, Sonar Turizm otobüs firmalarının online bilet işlemlerini onlineterminalim.com’dan yapabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

Merhaba benim ismim motorcu. Motosiklet ile seyahat eden biriyim. Türkiyede gezmedik yer bırakmadım. Gezilerimi topladığım bir bloğum var. Sizleride bu bloğa gelmenizi ümid ediyorum. gezmek gerçekten çok güzel http://www.hesaplitatilfirsatlari.com/

Terminal dedi ki...

online otobüs bilet almak için kullanabileceğiniz yararlı bir site: https://www.onlineterminalim.com/online-otobus-bileti-al.html

wee dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
wee dedi ki...

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz.



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir. halatlı vinç

akülü istif makinesi dedi ki...

ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR.
GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR. istif makinesi

SATIŞ ÖNCESİ VE SONRASI HİZMET BİRİMLERİNİ BÜNYESİNDE BARINDIRAN ÇELİKER MAKİNA, YÜKSEK TEKNOLOJİ, BİLGİ BİRİKİMİ VE TECRÜBESİYLE YÜKSEK NİTELİKLİ ÜRÜNLERİN SİZ DEĞERLİ MÜŞTERİLERİMİZE ULAŞMASINI GARANTİ EDİYOR. İŞ EMNİYETİNE VE GÜVENLİĞİNE VERDİĞİMİZ ÖNEM, SİZE SUNDUĞUMUZ ÜRÜNLERİN ÜSTÜN KALİTESİ VE KISA ZAMANDA OLUŞTURDUĞUMUZ SON DERECE SAĞLAM REFERANSLARIMIZDAN AÇIKÇA ANLAŞILMAKTADIR.

Hidrolik Asansör dedi ki...

Çeliker Makina San. TİC.LTD.ŞTİ 30 Tona kadar kaldırma kapasitesi -Bir çok parça yağ içinde çalıştığından aşınma ve yıpranma çok azdır. -Kullanılan yağ çok uzun ömürlüdür. -Halat kullanılan durumlarda halatın görevi sürtünme yardımı ile yükü kaldırmak olmadığından kasnak ve halatlarda aşınma olmaz. yük lifti



Elektrik tahrik kasnaklı asansörlerden farklı olarak hidrolik asansörlerde motor sadece yukarı çıkış için çalışır, aşağı inişte motor çalışmaz. -Karşı ağırlık kullanılmaz. -En üstte makine dairesine ihtiyaç duymadığı için mimari açıdan da tercih sebebidir. -Çok sessiz çalışır. Binalarda motor sesi duyamazsınız. -Elektrik kesintisinde ilave sisteme gerek olmadan otomatik katına getirme ve kurtarma sistemi mevcuttur. -Deprem ve yangında daha emniyetlidir.Yangında makine dairesi alt katta olduğundan ulaşım kolaydır. Asansörün komple yükü diğer sistemlerde kuyu üstünde taşınırken hidrolik sistemlerde yük bina temeli tarafından taşındığı için atalet kuvveti daha azdır. Deprem anında büyük hasar ve yaralanma olasılığı %90 oranında azalır. Gerek villa tipi asansörler, gerek araç asansörleri ve yük asansörlerinde hidrolik asansör tercihimizdir.

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Jupiter dedi ki...

Este es un anuncio para el público en general, estamos interesados en comprar riñones y trabajar con diferentes donantes de riñones para poder salvar a nuestros pacientes, si está interesado en vender un riñón, contáctenos, para que podamos confirmar si usted es un igualar para donar un riñón a nuestro paciente y grandes recompensas esperan a cada donante.
Contáctenos en nuestro correo electrónico: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
o contáctenos en whatsapp: +1(515)293-5520

Kütahya İddaa Bayileri dedi ki...

tipo90 oyun sitesine kimlik bilginizi paylaşmadan üye olabilir casino ve slot oyunlarınızı keyifli bir şekilde oynayabilirsiniz. Tipo90 sitesine üyelik işlemleri sadece bir iki dakika sürüyor ve çekim işlem süresi de sadece  dakikadır. Kazancınızı bir kaç dakika içerisin de belirteceğiniz banka hesabına çekebilirsiniz.