Ulaşım

Roma’da iki adet metro hattı var. Kırmızı ve Mavi hattın kesiştiği tek nokta Termini istasyonu. İstanbul’da yaşıyorsanız zaten o kadar lüçük geliyor ki şehir, insan her yere yürümek istiyor. Ama yine de abartmaya gerek yok.

Roma Pass’iniz size 3 gün boyunca bedava ulaşım hakkı veriyor. Bundan sonraki zamanlarda ise günlük 4€ , tek kullanılık(90dakika) toplu taşıma biletlerini 1€’ya almanız mümkün. Büyük otobüs durakları ve bazı büfelerde biletçileri bulabilirsiniz.

Otobüs(ve elektrikli küçük minibüs) hatları oldukça güçlü. Termini’deki ana otobüs durağındaki yol sorma bölümüne, "ben şuraya gitmek istiyorum" dediğiniz anda size yaklaşık 5 dakika içinde kalkacak otobüsün numarasını söylüyor. Otobüs duraklarındaki elektronik göstergeler, hangi numaralı otobüsün kaç dakika sonra durakta olacağını belirtiyor. Ve o duraktan geçen bütün otobüslerin hangi noktalara gittiğini bildiren tabelalar var. Böylece gitmek istediğiniz yere hangi numaralı otobüsün gidebileceğini bulabiliyor ve bunun kaç dakika sonra geleceğini görebiliyorsunuz. Yani soracağınız biri yoksa kendiniz de halledebilirsiniz.

Havaalanına(Fiumicino, diğer adıyla Leonardo da Vinci) ulaşım için yarım saatte bir Termini-Fiumicino karşılıklı Tren seferleri var. Bunlar sizi güvenli ve hızlı bir şekilde Havaalanına ya da şehre getirebiliyor. Bilet fiyatı 11€.

Taksiye hiç binmedim. Biraz İstanbul taksisi gibi yabancıyı görünce dolaştıran tarzdaymış diye çok duydum. Açık söylemek gerekirse hiç ihtiyacım olmadı zaten. Ama binmek isteyenler için bir referans değeri vereyim, havaalanından şehre yaklaşık 50€’ya geliyorlarmış.

Şehirde bazı noktalara Tramvaylar’da bulunuyor. Bunların da gideceği noktalar aynı otobüs duraklarında olduğu gibi duraklarda belli. Yine bir toplu taşıma bileti ile binebiliyorsunuz.

Eğer günlük ya da tek binmelik bilet aldıysanız otobüslere ya da tramvaya binerken “validate/confirm” ettirmeyi unutmayın. Yani araçlar içindeki sarı aletlere sokup, bindiğiniz tarihin oraya yazılmasını sağlıyorsunuz. Eğer aletler bozuk ise otobüse bindiğiniz tarih ve saati bir kalemle biletin üstüne yazın. Böylece bir kontrol sırasında sizin gerçekten bir gündür mü yoksa daha fazla mı o biletle dolaştığınız ortaya çıkıyor. Eğer biletsiz yakalanırsanız ya da biletinizi makineye onaylatmamışsanız 100€ ceza yersiniz.

47 yorum:

Adsız dedi ki...

metro hariç kimse bilet sormuyor buna havaalanından şehir merkezine getiren trende dahil boşuna kişi başı 11 € vermeyin..

Adsız dedi ki...

Evet, bana da kimse sormadı ama yakalanırsanız 100€ ceza varmış ona göre :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Ongun,
Hazırladıgın site sayesinde Romapass'ten haberdar olduk ve çok karlı bir roma seyahatimiz oldu.Çok teşekkürler.Floransa ve Venedik'te gezimizin içindeydi.
Gitmek isteyebilecek arkadaşlara da bu bilgiyi vermem gerektiğini düşündüm.Venedik'ten Roma'ya gece treni kullandık .Ancak bu kadar turistik ve buyuk iki şehrin arasındaki bu gece treni mülteci treni gibiydi.Kompartmanımızdaki bize ait koltuklarıda yatırmış ve kendilerine kocaman bir yatak yapmış ışıklarıda kapatmış bir aileyi görevlinin ilgilenmemesi sebebiyle biz uyandırmak zorunda kaldık.Gece çantamızı çalmaya çalışan adamı şikayet edecek görevli ingilizce bilmiyordu.İngilizce bilen bir italyan aracılıgıyla durumu anlattıgımızda görevli bizi insanları zan altında bırakmanın çok ayıp oldugu üzerine ateşli bir nutuk çekti.Yani gece trenlerine dikkat.

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra, işe yaradığına sevindim. Bilgileri paylaştığın için çok teşekkürler..

Adsız dedi ki...

Özellikle dilini bilmediğiniz, yabancısı olduğunuz bir ülkede "bize bi şey olmaz mantığıyla" uyanıklık edip üç beş kuruşun hesabına girmeyin derim. Aksi taktirde italyanların tatsız tavırlarına maruz kalıp tatil keyfinizi kaçırmayın. Yine de sizin bileceğiniz iş...

Adsız dedi ki...

iyi akşamlar şuan almanyadayım ve romaya sadece 1 günlük bir gezi yapmayı düşünüyorum 1 gün olduğu için roma pass almak istemiyorum tüm gün kullanabileceğim bir bilet türü var mı varsa fiyatını öğrenebilir miyim?

Amsterdam Gezi Rehberi dedi ki...

Aslında Kolezyum (Colosseo), Palatino ve Roman Forumuna girecekseniz bunların girişine vereceğiniz para ile Roma Pass aynı fiyat ve kendini amorti edebiliyor. Ayrıca hızlıca gireceğinizden dolayı da avantaj sağlıyor. Ancak buralara girmeyecekseniz o zaman günlük ulaşım biletleri metro istasyonlarında mevcut.Bunlardan alabilirsiniz. Selamlar,Ongun

Adsız dedi ki...

sabahları millet caddesinden :) ( via nazionale) taa laurentinaya oradan da akşamları villa aurela aktarmalı olgiata seferlerimde hiç tren bileti almadım alanıda görmedim :)metro hariç tabi ki.. hele sabah 8,30 daki banliyo treninde ki sıkışıklığa henüz ist'da rastlamadım inanılmazdı.tabi burada deriler rengarenk :trenlerde sanki boya atölyesınden çıkmış gibiler temizlemezler mi hiç bilmiyorum. roma pass süper bişey alın derim ..ve de taksi yada metroya hiçç gerek yok eğer yürümeyi seviyorsanız her yerine güzel sokaklardan yürüyerek gidilecek bir yerdir roma.murano camını iyi arayın her yerde gördükleriniz kalıba dökmeler .ama el yapımı olanlar var kii ( de spagnanın onündeki sokaklar sinsilesi içinde var bi yer der corso ya kadar) zaten işçilikten anlarsınız bide fiyatından :) vatikanı gezmek demek müzesini gezmek demek.sezar kleopatrayı sevdiği için mısır etkisi fazla doğal olarak :)) ama sıstıne chapel güzel görülmesi gerekir.yarı hacı olursunuz ..

Adsız dedi ki...

via nazionale den in aşağı via 4 novembre de sağda güzel bir pizzacı makarnacı ve risottocu var orası hem fiyatıda iyidir hemde doyarsınız.ben hep oraya giderim..bide kahve isterken kafe derseniz ekspresso gelir cük kadar kahve.yetmiyor haliyle kafe amerikano derseniz en azından içecek kadar kahve geliyor..domuz eti yemiyorsanız her seferinde sorun no maiale diyin anlarlar.pizza diyince "ne" diyorlarlar, italyancada iki zz yanyana gelince t pizza da pitsa oluyor.makarna ise pasta roma gene iyi ingilizce bilen var oyy neler çektiğimi bi bilseniz massa da..

Ongun dedi ki...

Adınızı belirtmemişsiniz ama son 2 faydalı yorumunuz için teşekkür ederim...Selamlar,Ongun

anıl dedi ki...

aşk çeşmesinden yukarı doğru sokaktan yürümeye devam edin sol da küçük bir dükkan var küçük biblolar porselen hayvanlar sarı ahşap bi dükkan koca kafalı bir adam var içerde.adam bizi yarım saat tuttu,çıkamadıkda Türkiye hakkında bilmediği bişey yok, adamın karısı büyük bir tur yapmış bizde din,siyaset, savaşlar her konuda konuştu bilmediği bişey yok dedim kim bu?? sohbet etmeyi düşünürseniz yarı italyan yarı hırvat biri ile deneyin derim .)) ismimi de unutmadan yazayım :)) Anıl..

amsterdam.gezirehber.in dedi ki...

Çok teşekkürler Anıl Bey:) Selamlar..Ongun

cornerofbenan dedi ki...

1 ay sonra Roma ya gideceğim ve bu bilgiler gercekten çok yararlı teşekkurler. ben bir ya da iki gunlugunede barcelona ya gitmek istyorum. bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı? mesela ucak biletini burdan mı alıyım yoksa ordan daha ucuza bulabirmyim?

Ongun dedi ki...

Merhabalar,
Uçak bileti için size kayak.com adresini tavsiye ediyorum. Hem kullanımı kolay, hem de cok ucuza bilet bulmanız mümkün. Ben Avrupa gezilerimde ara uçakları hep bu site üzerinden ayarlıyorum. İyi Tatiller!
Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

cornerofbenan dedi ki...

çok tesekkur ediyorum :)

Levent dedi ki...

Ongun bey bu süper sayfa icin tesekkürler. Bende 2 hafta sonra romaya 3 günlügüne gidiyorum.Herseyi ayarladim.Fakat benim ucagim Ciampino havaalanina gidecek.Oradan tren istasyonuna ya trenle 1,30 vererek 15 dakika sürüyormus yada otobüsöe 4 euro vererek 45 dakika sürede ulasmayi düsünüyorum.Umarim dönüsümde faydali olacagini düsündügüm bilgileri bende burada paylasmak isterim.Bu arada Rom Pass'in havaalanin-sehir merkezi arasindaki ulasimda gecerli olmadigini simdi ögrendim.

Ongun dedi ki...

Levent Bey paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Keyifli tatiller! Dönüşte yorumlarınızı bekliyorum.

Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editörü

mespar dedi ki...

Arkadaşlar Merhaba,
3.6.2008'de yazan Esra Hn.'ı okuyunca irkildim doğrusu. Çünkü, biz de Roma'dan Venedik'e gece treniyle gitmeyi düşünüyorduk. Tabi ki yavaş gidenle. Hem acelemiz yok, hem de üçte bir oranında ucuz. Şunu sormak istiyorum: Roma'dan Venedik'e şehirlerarası otobüs yok mu ? Yoksa var da, çok pahalı olduğu için mi kimse bahsetmiyor ? Yoksa hırsız korkusuyla sabaha kadar trende uykusuz mu gideceğiz ? :)

Selâmlar.

Adsız dedi ki...

Merhabalar,
Rehberinizi tek kelimeyle bayıldım. Özellikle 'İstanbul’da yaşıyorsanız zaten o kadar küçük geliyor ki şehir, insan her yere yürümek istiyor.' denilmesi beni çok rahatlattı. 2 haftalığına gideceğim Romaya ve internette izlediğim Videolar beni korkutmuştu (gezilmesi gereken yerlerin birbirnden çok uzak yerlerde olduğunu belirtmişlerdi (ki yabancılar hazırlamış videoları). Istanbulda üniversite okumuş olan biri olarak, sizin yazdığınız yazıyı görünce bir hayli mutlu oldum ve teşekkür etmek istedim..
Sevgiler

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar 2 haftalığına gittm gezdim gördüm.. Her yeri yürüyerek 3 günde görebilirsiniz. Yane Romayı..Trenleri hep geç kalkıyor, çok sinir bozucu bir durum. Taksiyede bindik, çok fazla tutmuyor. Bu arada iki tane metro hattı var,üçünüsü için kolları sıvamışlar bu yüzden saat akşam 9dan sonra metrolar kapanıyor haberiniz olsun.. sevgiler

ayhan dedi ki...

merhaba,gerçekten çok faydalı bilgiler var teşekkür ederim.
biz aralık başında 3 günlük roma seyahati planladık.hava durumu nasıldır.ayrıca araba kiralamak mantıklı olur mu.3 gün roma için fazla mı araya floransa ve venedik sıkıştırılabilir mi sizce?
bilgilendirebilirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkür ederim

Adsız dedi ki...

Havaalanından şehir merkezine bilet 14 Euro ancak özellikle trenin kalabalık olduğu zamanlarda kontrol falan yok.Ayrıca bileti almanız yetmiyor.Cihazdan geçirmeniz gerekiyor.Ben bileti aldım fakat cihazdan geçirmedim.Bileti de atmadım.Dönüşüm sabah erken bir saatteydi.Cihazdan geçirdim ve tren oldukça tehnaydı veeee bilet kontrolcusu geldi.Ama bir durum var ki,"önemli".. bilet almadığınız durumlarda görevli eleman size aynı fiyatla yani cezasız bilet kesiyor.Kısaca bu konuda korkulacak bir durum yok :)) (Güven)

Adsız dedi ki...

Öncelikle merhaba.Roma passı da toplu taşıma araçlarına binmeden önce her hangi bir yere göstermemiz gerekiyor mu ??

Adsız dedi ki...

Öncelikle merhaba, siteniz oldukça faydalı oldu korkularımı hafifletmek açısından. Bunun için öncelikle size çok teşekkür ederim.
Biz 3 arkadaş sıfır denebilecek bir bütçeyle Milano, bBarcelona ve Roma'yı gezeceğiz. Gezimiz 20 Ocakta başlayacak ve 8 gün sürecek.
Lafı fazla uzatmadan derdimi söyleyeyim:
-En ucuz yemeği nerede yiyebilir, gece nerede eğlenebiliriz?
-Havanın durumu oralarda nasıldır?
-Ryanair ile şehirler arası geçeceğimiz için bize tavsiyeniz var mı? Özellikle de yük taşıma kapasitesi hakkında- bir kadının seyahatinde nasıl bir valiz alabileceğini tahmin etmek zor olmasa gerek :)
-Roma'da Ligands Hotel adında bir hostelde konaklayacağız. Bu hostel hakkında herhangi bir bilginiz var mı? Bize neler önerebilirsiniz?
Neyse ben çok oldum artık,soruları cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum, gideceğim son güne kadar takipteyim :)
Unutmadan, ben Dilek.

Ongun dedi ki...

Dilek Selam,
Ben de lafı çok uzatmayayim.
1) En ucuz marketten yersiniz:) Ben bundan 13 sene once Avrupa'yı sizin gibi cok kısıtlı butce ile gezmıstım. En iyi taktik marketten birseyler alıp sandvic yapmaktı. Biraz daha pahalisi koselerdeki dilim pizza satan bufeler olabilir. En azında italyaya gitmisken pizza yersiniz. Tabi onlardan cok birsey beklemeyin. Ve tavsiyem mutlaka her sehirde butcenizi biraz asarak guzel bir restoranda yiyin. Yemek gezinin guzelligidir.
2) Hava durumu icin: buraya tiklayabilirsin
3)Rynair kucuk bir el bagaji disinda bagaj kabul etmiyor. Onceden odemenzi gerekli. Bu da 15kgluk bir bagaj icin yaklasik 30€ civarında. Eger onceden odemezseniz havaalaninda daha pahalı ona gore. Rynair yerine tren tavsiye ederim.
4) Hosteli bilmiyorum.

İyi Tatiller!
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

muge dedi ki...

slmlar, Ongun bey,
Siteniz süper, biz de 2 günlüğüne gideceğiz Romaya çok yakında,verdiğiniz pratik bilgiler oldukça kısa olan zamanımızı daha verimli kullanmamızı sağlayacak. Paylaşımınız için çook tşkler...

B. Yalçınkaya dedi ki...

Merhaba Rehberinizi didik didik ederek okudum ve inanıyorum ki burada yorum yapanlardan başka daha pek çok insan buradaki bilgilerden yararlanmıştır.
Ben çok kararsızım, acaba bir tur şirketi ile gitmek mi daha mantıklı yoksa yalnız başına mı diye.. Malum artık bir çok fırsat sitesinde Roma gezisi 400-500 tl yazıyor. Tek başıma gitmeye kalktıgımda zaten uçak biletinin tutarı 400 tl yi bulmakta. Acaba bu konuda fikir verebilirmisiniz...

Ongun dedi ki...

Merhabalar, kendiniz yapmanizla tur sirketi ile yapmaniz arasindaki en buyuk fark esneklik. Tur sirketlerinde yazan 400-500TL'lik turlar genelde gece orda olan ya da erken donuslu (bir gunu bosa geciren)ya da cok uzak otellerde kalmali turlardan olusuyor.Bol bol da ekstrasi oluyor. Ama siz istediginiz zamanda gidip donerek, merkezi ve yine uygun fiyatli bir otelde kalabilirsiniz. Bu rehber turla gitmeyenlere yardim icin yapildi. Eger ulasim ve oteli kendiniz organize edebilirseniz, gezerken de bu rehberden faydalanarak tur operatorunden daha verimli bir gezi yapabilirsiniz. Tabi ki yine tercih sizin.
Iyi Tatiller!
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Adsız dedi ki...

Öncelikle ilginiz için teşekkürler..
Önereceğiniz (hesaplı) uçak bileti alabileceğim firma var mı? Ayrıca hangi havaalanına bilet almak en mantıklsıı..

Selamlar..
B.Yalçınkaya

Ongun dedi ki...

Merhabalar,
www.kayak.com ya da www.skyscanner.net adreslerinden en uygun ucuslari bulabilirsiniz.
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

eko98 dedi ki...

merhabalar.öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.biz eşimle 4 günlüğüne venedik e gitmeyi planladık daha uzun zamanımız yok ancak roma ve floransa yıda görmek istiyoruz bizim için uyku fln muhim diil gitmişken her yeri görelim istiyoruz ama venedikten roma ve floransa ne kdr sürüyor nasıl gidebiliriz bir fikriniz varmıdır 4 güne sığdırabilirmiyiz???

eko98 dedi ki...

merhabalar.öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.biz eşimle 4 günlüğüne venedik e gitmeyi planladık daha uzun zamanımız yok ancak roma ve floransa yıda görmek istiyoruz bizim için uyku fln muhim diil gitmişken her yeri görelim istiyoruz ama venedikten roma ve floransa ne kdr sürüyor nasıl gidebiliriz bir fikriniz varmıdır 4 güne sığdırabilirmiyiz???

Unknown dedi ki...

Merhabalar.5Günlük balayı gezim için ilk 2 gün venedik ardından son 3 günü roma şeklinde planladım.sitenizdeki yorumlar sayesinde gerekli bilgilere sahip oldum.özellikle venedik-roma arası ile ilgili olanı.venedik-roma arasındaki tren ile ilgili detaylı bilgiyi hangi siteden bulabilirim?gece hangi saatlerde kalkıyo?ne kadar sürüyo?ayrıca ücreti nedir?yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler şimdiden iyi günler :)

KübraS dedi ki...

Gökhan Bingöl'e yanıt :

http://www.trenitalia.com/cms/v/index.jsp?vgnextoid=ad1ce14114bc9110VgnVCM10000080a3e90aRCRD adresinden tren seferlerini görebilirsiniz.Seyahat süresi, ücreti, satış, hepsi mevcut. Bileti ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza almış olursunuz. Örneğin Roma - Floransa hızlı tren biletini 3 ay önceden 9 euroya alabiliyorken 1 ay öncesinde 35 euroya alıyorsunuz.

Unknown dedi ki...

Merhabalar
biz 5 günlük İtalya taitili planlıyoruz 1. ve 2.gün roma 2. günün gecesi Roma'dan gece trenle Venedik'e 1 gün Venedik de gezdikten sonra Milano'ya oradan Como gölünde 1 gün kalıp floransa ve tekrar roma hava alanından dönüş. Ancak trenitalia.com da bir türlü gece trenini bulamadım gideceğimiz günü yazıyorum saati 23 seçiyorum ama gündüz trenleri çıkıyor kafam allak bullak oldu bir türlü plan yapamadım:(((((

Yücelen dedi ki...

Ongun Bey çok harika bir rehber hazırlamışsınız.Her sayfasını tek tek yazdırıp çantama koyacağım :) Roma seyahatimi planlamada çok yardımcı oldu.Acentadan almak yerine bu rehber ve bazı ek kaynaklar ile backpack turu yapmaya karar verdim.Fransa ve Hollanda deneyimlerimden güç alarak umarım bir sorun yaşamam.

Ongun dedi ki...

Çok teşekkürler!
İyi tatiller,
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Nisan Yağmuru dedi ki...

Blogunuzdaki bilgiler inanilmaz yararlı cok tesekkurler ama biz romada dil okuluna gidip hafta sonlari cevreyi dolaşmayi düşünüyoruz romadan venedik ya da floransaya gunubirlik gidilip donulebilir mi bir turlu anlayamadım yol kac saat suruyor?

Adsız dedi ki...

Merhaba, çok teşekkürler, siteniz gerçekten çok faydalı oldu bizim için. tur yerine kendimiz özgürce gezme fikri daha ağır bastı fakat bir endişem şu ki bu ilk yurtdışı deneyimimiz olacak. eşimle ben ingilizce biliyoruz fakat italyanca sıfır. ve dil problem olur mu rehbersiz zorlanırmıyız ulaşımda ve şehir turu, müze vb. kültür gezilerinde etrafı anlamlandırmak sorun olur mu merak ediyorum. teşekkürler.

cihad dedi ki...

merhaba Ongun bey önceliklelr bu kadar guzel bır gezi rehberi hazırladıgınızdan dolayı sızı kultlamak istıyorum. size 2 sorum olacak tı. 26 nisanda bir proje sebebiyle romaya 1 saat mesafedekı tuscanıa şehrıne gidecem.yalnız o kadar araştırmama rağmen tuscanıa ya gidecek hic bır ulasım aracı bulamadım.tren bıle sadece tuscanıa ya yakın olan viterbo sehrine var.sizin bildiginiz baska bir vesayet varmı tuscanıa ya gıden.2. sorumda soyle donusum romadan olacak ve bileti mi sabah saat 7 ye davinci havalımanına almak ıstıyorum sizce sehir merkezinden alana o saatte gıdecek bır araç bulabılırmıyım.cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler.basarılarınızın devamını dılıyorum.

Adsız dedi ki...

Öncelikle blogunuz çok güzel olmuş, bilgiler içinde ayriyetten teşekkür ederiz.. :)
Benim de kafama takılan bir iki soru olacaktı..Biz arkadaşlarla birlikte ikinci bir avrupa turu düşünüyoruz düşük bütcemizle..bu sefer bunların arasında İtalya'da yer alıyor..fakat bütçemize göre, 2 yer gezme imkanımız olduğunu düşündük..(Roma- Venedik) Sizce bu iki yer için bize kaç gün yeter.. ve Roma'dan Venedik'e trenle gidersek bu bize ne kadar mâl olur..Teşekkür ederim, bu arada ben Burak..

apodogan dedi ki...

Biz de gelecek hafta romaya gideceğiz, bilgiler çok iyi; bayağı faydası olacak..Acaba bir gün için floransaya geçmek akıl karı mı?Venedik biraz uzak o zorlar da..

Adsız dedi ki...

Yorumları okudum öncelikle çok teşekkürler bilgileriniz için.

Benim de bir kaç sorum olacak, yaklaşık 7-8 günlük bir balayı yapmak istiyorum. 4-5 gün roma 2-3 gün venedik diye düşünüyorum. Sizce bu zaman çok mu ? ayrıca . Bu haftalık akbil gibi olan şey roma venedik arasıda kullanılıyor mu ?
Son olarakta romada 7-8 günlük otel tutup venedikte dandik bir pansiyonda bir gün kalıp geri dönsem nasıl olur sizce ?

Batuhan

Adsız dedi ki...

merhaba,
roma'dan sabah 6,50 treniyle venedik'e geçip günü öldürmeden venedik turumuza başlamak istiyoruz ancak sabahın 5inde termini'ye toplu taşıma çalışmaya başlamış olur mu?

Adsız dedi ki...

Merhaba, RomaPass'ı internetten alsam, havaalanı-Termini treninde kullanabilir miyim*

Özlem A.

TaylANDuygu dedi ki...

Merhaba,

Bir sorum olacak. Havaalanından şehrin merkezine en iyi ulaşım şekli nedir? Google maps public transport için seçenek vermiyor çünkü.

Teşekkürler

The Önuçaks dedi ki...

arkadaşlar, eski yorumlar ya düzeltilsin ya da silin. Yanlış bilgiler veriyorsunuz. Bilete para vermeyin soran yok diyerek cahilce ve köylü kurnazı yorumlar yapmayın. Marifetmiş gibi yazıyorsunuz bir de. Emniyet şeridini kullanan hanzolardan ne farkınız var?
Ayrıca Fuimicino'dan termini'ye giderken de, dönerken de kondüktör biletlerimize baktı. Yalan yanlış yazıyorsunuz. Eğer 3 5 euro verecek kadar paranız yoksa gitmeyin. illa ki hanzo damarınızı göstereceksiniz!