Vize

Pasaportunuz yoksa, yeni pasaport işlemleri ile ilgili link burası: http://www.epasaport.gov.tr/

Yeşil pasaportu olanların İtalya için vize almasına gerek yok. Lacivert Pasaport'lu olanlar için ise İtalya İstanbul Konsolosluğu'nun anlaştığı IDATA firması bulunuyor. Konsolosluk eskiden direk başvuru kabul etmiyordu ancak su anda direk basvuru da yapabilirsiniz. Yine de son detaylar icin Italyan konsoloslugu sitesi'ne bakmanizi oneririm.

Ayrica konsolosluk adres ve numaralarini asagida bulabilirsiniz.
İstenen belgeleri tamamladıktan sonra, ben 3 gün içinde vizemi aldım. Mümkün olduğunca Kredi Kartı ekstrelerinizi, varsa tapularınızı başvuru belgelerine eklemeyi unutmayın. Vize sürenizin uzamasına ve daha kısa sürede almanıza yardımcı olduğu kesin. İstanbul dışı için nasıl alınıyor bilmiyorum üzgünüm. Bilen varsa yorum olarak yazarsa sevinirim.

Italyan Konsolosluklari Telefon ve Adresleri

Istanbul  
Tel.: 00902122431024
Fax: 00902122922652
Website: www.consistanbul.esteri.it
E-mail: visti.istanbul@esteri.it


Ankara 
Adres: Ataturk Bulvari 118
Tel.: 00903124574200
Fax: 00903124574283
Website: www.ambankara.esteri.it
E-mail: visti.ambankara@esteri.it


Izmir
Adres: Cumhuriyet Meydani, 12/3 - 35210 Izmir
Tel.: 00902324636676
Fax: 00902324212512
Website: www.consizmir.esteri.it
E-mail: visti.izmir@esteri.it

26 yorum:

Adsız dedi ki...

İtalyan Vizesi için Ankara'da İtalyan Konsolosluğuna başvuru gerekiyor. Bilgileri aşağıdaki gibi. Rehber çok güzel olmuş. Tşk..

Address: Ataturk Bulvari, 118
Tel.: 0090312 4574200
Fax: 4574280
Website: www.ambankara.esteri.it
E-mail: ambasciata.ankara@esteri.it

Kolyekolik dedi ki...

Şimdiye kadar herkes bişeyler yazdı ama seni bi tek ben tebrik etmedim heralde bu kadar guzel bi site yaptığın için.. Ben gezen diğer eleman olarak gerçekten Ongun Tan'ın güzel bi iş çıkarttığını size garanti edebilirim.İlk Roma teklifini yaptığında, oteli, geziceğimiz yerleri kendi ayarlicanı söylediğinde bayaa bi düşünmüştüm bu adam acaba biriktirdiğimiz bikaç kuruşla bizi madara mı edicek diye ama Roma dönüşünde bundan sonra her gezide Ongun Tan'a güvenmek gerektiğine karar verdim..Bana hayatımın en keyifli gezilerinden birini diil ennnnnnnn keyiflisini yaptırdığın için teşekkürler miyyyyaaaamm :)))))
Biricik eşin :))))))))

Adsız dedi ki...

siteniz gerçekten süper olmuş. ilk defa gideceğim bir yer için bu kadar detaylı bilgiye sahip olmak çok rahatlatıcı bir duygu. Biz turla gideceğiz ve size vize ile ilgili bir soru sormak isterim. bize istanbul dışında olduğumuz için İspanya vizesi alalım sizin gelmenize gerek yok dediler. Acaba İspanya vizesi ile İtalya'ya gidilebiliyor mu?

Ongun dedi ki...

Merhabalar,
Ispanya vizesi ile normalde italyaya girebilirsiniz. Cunku ikisi de schengen ulkesi. Ancak şöyle bir söylenti var doğruluğundan emin değilim. Diyorlar ki şengen vizesini aldığınız ülkeye ilk giriş yaptıktan sonra diğerlerine girebilirsiniz yoksa diğer ulkeden alıp baska ulkeye giderseniz o ulkenin girişindeki sınır kapısı memuru problem cıkarabilir. Bundan emin olun. Buyuk ihtimalle sorun cıkmaz ama cıkarsa oradan dönmeyin. İyi tatiller,

Italya Vizesi dedi ki...

Italya vizesi aslında gayet kolay, diğer schengen ülkelerine göre. Ben yeni aldım ve hiç zorlamadılar. Ankaradan almanın da böyle bir faydası var anlaşılan. :)

Selçuk dedi ki...

Benim bildigim toplam 3 konsolosluk var. İstanbul, Ankara ve İzmir.

Bu şehirlerin dışında bir şehirden başvuru yapmak istediğinizde gerekli belgeleri yine aynı şekilde toplayıp ilgili konsolosluğa kargolayabilirsiniz / elden verebilirsiniz / bir tur şirketine kargolatabilirsiniz / vizeci abilerin birini ayarlayıp ucuza tüm ayakişlerini yaptırabilirsiniz :)

Biz Adana'dan tur şirketiyle almaj istediğimiz zaman, Adana olarak direk İzmir'e bağlı olduğumuz ve oradan almamız gerektiği söylendi. Halbuki benim ikametgahım İstanbuldu ama ben de problemsiz bir şekilde vizemi aldım. Yani hiçbir şehir için, illa şu konsolosluktan alacak diye birşey yok.

Gidin istediğinizden alın. Yeter ki cukka sağlam belgeler eksiksiz olsun ;)

arrivederci... senin de bana buone vacanze dedigini duyar gibiyim :P

Adsız dedi ki...

IDATA
işlem ücreti 60lr
vize ücreti 120 lr
evraklar tam ise 3 gün
aracıya para vermeye gerek yok

Sivas dedi ki...

Yazılarınıza genel anlamda göz attım ve oldukça bilgilendim. Paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Saygılar

Adsız dedi ki...

idata sitesinde harita var,belli şehirler ankaradan belli şehirler izmirden alıyor,başka yolu yok

Mehmet Yıldırım dedi ki...

Ben de İtalya'ya giderken bu sitedeki bilgilerden yararlandım. Hatta unuturum diye çıktısını aldım çantama koydum. Gerçekten çok yararlı bir site. Bazı hatalar var ama gayet güzel hazırlanmış. Örnek vermek gerekirse; İstanbul'daki konsolosluğu arayarak yardımcı olmalarını isterseniz hiç geri çevirmiyorlar. Ben Idata firmasını karıştırmadım. Hem 72 TL vermedim. Hem de vizeye cuma başvurdum pazartesi aldım. Eğer bilgi almak isteyen olursa bana mail atabilirler. (memoli87@msn.com)

Ongun dedi ki...

Mehmet Bey guncel bilgi icin cok tesekkur ediyorum. Rehberin geziniz suresince ise yaradigina cok sevindim. Selamlar,
Ongun Tan
http://gezirehber.in Rehberler Serisi

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim. Bankacı olduğumdan çok yoğun çalışıyorum. fırsat bulursam önemli bilgileri de sizinle paylaşmak isterim. Bu arada yeni tasarım da güzel olmuş. Yakın zamanda Fransa, Belçika, Hollanda üçlü olarak bir tur yapmayı planlıyorum. Ama burada yok. umarım ben gidene kadar yine yararlı bilgilerle dolu bir post bulabilirim burada :) Ve İtalya'ya gidecek arkadaşlara korkmayın diyorum. dil konusunda. onlar İngilizce konuşmuyorlar ama siz İtalyanca anlamaya başlıyorsunuz. Klasik günaydın hoşçakal gibi kelimelerin dışında öğrendiğim ilk kelime USCITA oldu. Roma da toplu taşıma kullanacak olan arkadaşlar çözerler. Sürpriz olsun :D

Adsız dedi ki...

bugün itibariyle, ilk kez çok girişli 6 aylık schengen vizemi almış bulunmaktayım. geçen hafta cuma günü IDATA arayıcılığıyla başvuru yaptım, bugün de konsolosluktan pasaportumu aldım. 4 Mart'ta Roma'ya gidiyoruz, blogunuzdaki bilgiler turumuzu şekillendirmek için oldukça faydalı olacak. detaylı anlatım için teşekkürler :) Nur

Ongun dedi ki...

Iyi tatiller! Dönünce yorumunuzu bekleriz!
Ongun Tan

KübraS dedi ki...

Merhaba, Ongun Bey paylaşımınız için teşekkür ediyorum.ben de güncel bilgilerimi ilgili başlıklarda paylaşmaya çalışacağım. İtalyan konsolosluğu Erasmus ogrencileri dısında diğer vize taleplerini direkt karşılamıyor malesef. Mutlaka İdata ya aracılık ücreti vermeniz gerekiyor. Yetişkinler için İdata da vize ücreti 149tl+70tl(komisyon) toplam 210tl nakit olarak alıyor. Pasaportu anne veya babaninki üzerine kayıtlı olmayan 12 yas altı cocuklar için ise sadece komisyon bedeli olan 70tl yi alıyor. İyi tatiller Kubra.

KübraS dedi ki...

Ücret kısmında klavyenin azizliğine uğradım :) 140 + 70 tl sen toplam 210 tl vize ücreti alınıyor.

Ongun dedi ki...

Katkiniz icin cok tesekkurler Kubra Hanim. Selamlar,
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Unknown dedi ki...

merhaba bir tur firmasından italya tatili satın aldım ailemin bankalarla pek arası yok babamın emekli maaşı ve annemin maaşı bankaya yatıyor sadece.tur konaklama ve yolculuk ücretlerinin tamamını ödedim ve italyadaki masraflarım için banka hesabımda 3bin tl ayrıca annem ve babamın maaş bilgileri ve ev tapusu nu gösterdim ancak tur şirketinden bu banka hesabımla vize almamın oldukça zor oldugunu sölediler sizce ne kadar doğrudur yardımcı olursanız sevinirim .

Ongun dedi ki...

Selamlar,
Normalde kalacaginiz gun x ~30€ x kisi sayisi kadar paraniz olmasi gerek. Yani 5 gun kalacaksaniz 5x3x30€ = 450€ kadar. Ustune ev tapusu da gostermissiniz aslinda uygun olmasi lazim. Ama eger tur sirketi oyle dediyse, onlar her gun bu isle ugrastiklari icin, onlara guvenerek ne yapmaniz gerektigini sorun derim. Selamlar,

Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

ilhami dedi ki...

Merhaba, İtalya vizesi başvurusu için hesapta ne kadar para göstermemiz lazım. Eşim beraber birlikte başvru yapmak istiyoruz 4 günlüğüne

vh5594 dedi ki...

TARİHİ İLE YAŞAYAN ROMA
(Augusta Lucilla Palace)Konumu oteller bölgesinde tren terminaline ve metroya yakın, gezilecek mekanlara yakın ve havalimanına kolay ulaşım imkanı sunuyor.
Küçük oda tercihi yapmıştım. Ancak bu kadar küçük olacağını hiç tahmin etmemiştim. Kapıdan direk yatağa geçiyorsun bavulu oda zor içeri aldık. Bir odanında min. olması gereken bir sınırı olmalı. Ortopedik hareketli yatak vardı.
Kahvaltısı iyiydi. ilgili ve güleryüzlü otel personeli yardımcı olabilecek donanımdaydı.

Roma yaşayan tarihi ile turistler için tam bir çekim noktası. Geçmişten gelen yapılarını günümüze kadar çok iyi muhafaza etmişler. Müze ve tarihi yerleri sıra beklemeden gezemiyorsunuz. Tarihin içinde yaşıyorsunuz adeta her bir köşe başı ayrı bir kültür abidesi.

Bir kent tarihi ile bu kadar mı iyi korunur.
Roma'yı gördükten sonra tarihini görmezden gelen her köşebaşına gökdelen yapılan ve inşaata dönüşen kentleri görüp üzülmemek elde değil.

Yemek ise Akdeniz mutfağının tüm güzelliklerini sunuyor. Asla aç kalmıyorsunuz.
Bir çok yerde pizza yedim. Beklenti Lezzet ise Benim pizza için favorim ayak üstü servisi ile Alice pizza. Diğerlerinde ayrılıyor. Eğer yerini bulabilirseniz ve içerde pizza kalmış ise mutlaka tadın derim. Dondurma'da ise diğerlerinden ayrılan nokta Punto Gelato.
Ben turistik değil Roma'da yaşayanların gittiği doğal bir restauranta gitmek istiyorum diyorsanız Trattoria Pizzeria Da Giuseppe deneyebilirsiniz.

Şubat 2016 tarihinde çift olarak konakladı, seyahat etti

Adsız dedi ki...

Vize konusunda en önemli detayı yazmamışşınız: OTEL REZERVASYONU.
Onu da en çok kullanılan ücretsiz rezervasyon yapabileceğiniz(ben burada kalmistim ama bu hostel ) bu siteden yapabilirsiniz. BOOKING.COM

Adsız dedi ki...

Merhaba benim ismim motorcu. Motosiklet ile seyahat eden biriyim. Türkiyede gezmedik yer bırakmadım. Gezilerimi topladığım bir bloğum var. Sizleride bu bloğa gelmenizi ümid ediyorum. gezmek gerçekten çok güzel http://www.hesaplitatilfirsatlari.com/

Adsız dedi ki...

İsmim Doktor Michael Baldwin, Iowa Lutheran Hastanesi'nin bir temsilcisi, Organ cerrahisinde uzmandırız ve böbreklerin satın alınmasıyla ilgileniriz ve hastamız böbreğe bağış yapmaya karar veren herhangi bir donöre büyük miktarda para ödemeyi kabul etti. onları kurtarın ve Iowa City, ABD'de bulunuyoruz.
Böbreğinizi satmakla ilgileniyorsanız, lütfen ilerlememiz için bize geri dönmekten çekinmeyin.
Ve eğer ilgilenirseniz bizim e-postamız: iowalutheranhospital@gmail.com
+1 929 281 1248 aracılığıyla bizi arayabilir veya bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Jupiter dedi ki...

Este es un anuncio para el público en general, estamos interesados en comprar riñones y trabajar con diferentes donantes de riñones para poder salvar a nuestros pacientes, si está interesado en vender un riñón, contáctenos, para que podamos confirmar si usted es un igualar para donar un riñón a nuestro paciente y grandes recompensas esperan a cada donante.
Contáctenos en nuestro correo electrónico: jupitermedicalcentreinc@gmail.com
o contáctenos en whatsapp: +1(515)293-5520

Adsız dedi ki...

Bu Mayo Clinic'ten genel bir mesajdır ve böbrek satın almakla ilgileniyoruz, eğer bir böbrek satmak istiyorsanız, lütfen aşağıdaki e-posta adresimizden doğrudan bizimle iletişime geçin.
mayocareclinic@gmail.com
Not: Bu güvenli bir işlemdir ve güvenliğiniz garanti edilir.
Daha fazla bilgi için lütfen bize bir e-posta mesajı gönderin.