Konaklama

Roma'nın en merkezi yeri Termini İstasyonu çevresi. Burası hem diğer bölgelere uzak değil, hem de tren istasyonu ile havaalanı ve diğer şehirlere, metronun 2 hattı ile şehrin birçok bölgesine ve ana otobüs durağı ile şehrin nerdeyse her yerine gitmenizi sağlayacak ulaşım esnekliğine sahip.Çevrede bir sürü yemek yenecek yer, hediyelik eşya dükkanları ve seyyarlar bulunuyor. Bu sebepten alış-veriş'e de uygun. Ben gitmeden araştırdım, çoğu tur firması da bu bölgeden seçiyor otelleri. Buraya tiklayarak Turkce ve en uygun fiyatli Roma Otellerine goz atabilirsiniz. Etrafta bolca Afrika'lı zenci göçmen/mülteci göreceksiniz. Kimisi birşeyler satıyor, kimisi 3lü 5li kendi aralarında sohbet ediyorlar. Böyle boş boş durup sağa sola bakarak sizi süzen kişiler biraz tehlikeli dursa da, ben bir zararlarını görmedim. İstanbul'da yaşamis biri olarak, Avrupa'da hiçbir yerin İstanbul kadar tehlikeli olmayacağını düşünüyorum:) Bu sebepten, onlara aldırmadan yolunuza devam edebilirsiniz diye düşünüyorum. Ancak yine de böyle bir durum olduğunu bilin.
En uygun fiyata Roma Otel Rezervasyon Seçenekleri
Termini bölgesinde kaldığım otelin adı Hotel Teti idi. Tipik bir "budget-hotel"(bütçeye uygun turist oteli). Eğer sadece yatacağım temiz bir odam, bir de kahvaltım olsun diyorsanız tam size göre. Yaptığım araştırmalar sonucunda Agoda ve TripAdvisor  sitelerindeki 2 yıldızlı otellerden en yüksek ratinge sahip bu otelde kalmaya karar vermiştim. Çok da yerinde bir karar olmuş. Gerçekten tertemiz, odaları ferah , sadece bir kruvasan veren otellere göre kahvaltısı da gayet iyi ve güler yüzlü, her konuda yardımcı olabilecek çalışanlara sahip bir otel. Tramvay hattına yakın olduğundan biraz tramvay gürültüsü olabiliyor ama gündüzleri odada kalmaya niyetiniz yok heralde. Bu tip bütçe otelleri genelde bir apartmanın bir katında oluyor. Hotel Teti de öyle. Apartmanda bir sürü otel var, bir katı da Hotel Teti :)

Nokta atış otel tavsiyemi de yaptıktan sonra genel anlamda diyeceğim şu ki, Termini bölgesi Roma'da her noktaya ulaşmak için en elverişli bölge. Yine de seçim sizin. Yukarıda bahsettiğim sitelerde ya da sağda gördüğünüz reklam sitelerinde onlarca otel bulmanız mümkün.

29 yorum:

Adsız dedi ki...

ongun bey merhaba, biglook.com otel rezervasyonu icin güvenli mi? siz otel rezervasyonunu nasil yapmistiniz?

Kaan

Adsız dedi ki...

Kaan Bey, ben booking.com adresini kullandim.Ayrica venere.com da bu iste en unlulerden. Rezervasyon sirasinda herhangi bir ucret alinmiyor. Sadece gitmezseniz ve bir gun oncesine kadar haber vermezseniz bir gunluk ucret ceza olarak kartinizdan cekiliyor. Giderseniz otelden ayrilirken odemeyi yapiyorsunuz.

Unknown dedi ki...

http://www.hotelprincipeeugenio.com/

farklı bir hotel önerisi olarak ekleyebilirim,

yine termini bölgesinde, ben de venere.com ve tripadvisor.com kullanarak buldum. biraz daha yüksek sanıyorum fiyatı (teti'ye göre) ancak odanın temizliği, termini terminaline tek vasıta ile sık ve kolay ulaşımı, ana cadde üzerindeki konumu nedeniyle tavsiye ederim. odaya biraz ses geliyor, cadde üzerinde olduğundan ama biz hiç rahatsız olmadık.

Adsız dedi ki...

Tesekkürler kf1500..Umarim diger roma gezginleri de gezi sonucu oneri ve yorumlarini girerler..

Adsız dedi ki...

Yazıda önerilmiş olan Otel Teti ile yine aynı binada bulunan Otel Milo da son derece nezih ve uygun bir mekan...

Unknown dedi ki...

Gidiş tarihi:06-11.12.2008

Termini bölgesinin merkeze uzaklığı(mesela aşk çeşmesi) İstanbul'da Harbiye-Taksim arası gibi.Yani yürüyerek 15-20 dakika.Yokuş aşağı iniyorsunuz.
Akşam yürüyerek Terminideki otelinize gelmek isterseniz yokuş yukarı çıkacağınız için bazen zor oluyor.Metroya binilebilir.

Mehmet

Adsız dedi ki...

Cok tesekkurler bilgiler icin! Biz de Xmas'ta gidiyoruz ve plan yapiyorum. Biraz da Turkce okuyayim bakayim ekstra ne bulabilirim diye bakinirken sizin blog'unuzu gordum. Cok begendim..

Adsız dedi ki...

Ben de Roma'ya 3 yıl önce 2 arkadaşımla gitmiştim. Haftaya yine gidiyoruz ve busefer çok bilinçli bir şekilde elimde çıktılarla gidiyorum. Nerde yemek yiyeceğimize kadar planlıyorum. Bu blogun oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. :)

Adsız dedi ki...

Ben de Roma'ya 3 yıl önce 2 arkadaşımla gitmiştim. Haftaya yine gidiyoruz ve busefer çok bilinçli bir şekilde elimde çıktılarla gidiyorum. Nerde yemek yiyeceğimize kadar planlıyorum. Bu blogun oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. :)

Unknown dedi ki...

merhaba;
ben balayında gitmeyi düşünüyorum. balayı için nasıl bir yerdir roma? bu konudaki görüşleri merak ettim. ayrıca merkez olarak termini bölgesi deniliyor ama booking'deki semt seçeneklerinde termini yok. o semtin adını merak ediyorum. ya da merkez neresiyse oranın adını.

Roma Gezi Rehberi dedi ki...

Merhaba Şivan, Repubblica'yı seçerseniz Termini çevresindeki otelleri görebilirsiniz. Roma balayı için bence çok güzel bir yer..İyi tatiller..

Adsız dedi ki...

herkes nedense termini çevresinden otel bakıyor.yapmayın derim ben genelde italyanların dediği oaralarda kalmayın diye güvensizlikten değil vasatlıktan.booking.com iyidir ben hep onu kullandım.aslında en güzeli biraz riskli ama terminye gelince direk hiç rezervasyon yapmadan turizm ofisi vardır ufacık.kadına dersiniz ki şu bölgede şu fiyat aralığında otel istiyorum bul.. oda bulur fotoları gösteriri sokağı söyler bakarsın haritadan, kredi kartından kaporayı keseer iş tamam.genelde hep iskontolu ve hesaplı oteller bulunabilir. 40-50 euro arası oteller bulabilirsiniz vasat üstü.ulaşım konusunda ki yorumlarıma da bakabilirsiniz :) Anıl..

Gezenti İnsan dedi ki...

Merhabalar,
Ben bir tur aracılığıla önümüzdeki hafta gideceğim Roma'ya. Öncelikle sitenizden çok faydalandığımı söylemeliyim. Tur firmasıyla gittiğimiz için otelimiz onların belirlediği Roma Sheraton olacak. EUR bölgesindeki bu otelden yarım saatte bir şehir merkezine ücretsiz servis hareket ediyormuş. Bu anlamda çok sıkıntı çekmeyeceğimizi tahmin ediyorum. Ancak yine de fikrinizi ve varsa önerilerinizi öğrenmek isterim Ongun Bey. Şimdiden teşekkürler.

Ongun dedi ki...

Bengi Hanım,
Ben genelde gezilerimde şehir içinde merkezdeki budget otelleri seçiyorum. Böylece otele ulaşım süremi ve konoklama giderimi minimuma indirip bu kazancı şehri keşfetmede kullanıyorum. Ancak Sheraton'ın kalitesi tartışılmaz. Ring servis de varsa, bence sizin için de iyi olacaktır. Sonuçta devamlı otele git gel yapmayacaksınız. Aksam dönüş saatinin kaça kadar olduğunu kontrol edin. Şehir dışında ise son ring'i kaçırırsanız taksi parası çok fazla tutabilir. Diğer türlü bence problem yok. Selamlar, İyi tatiller!..
Ongun Tan
roma.gezirehber.in Editörü

Yusuf dedi ki...

Sevgili arkadaşlar
Otel ayarlama konusunda beniz size bir tavsiyem olabilir. İnternet üzerinden mutlaka gitmeden önce rezervasyonuzu yaptırın.Bunları da aşağıda verecegim sitelerden yapabilirsiniz.
www.booking.com
www.hoteltravel.com

Booking diğerlerine göre biraz pahalı, aynı oteli diğer sitelerde daha ucuz bulabilirisniz.Benim tavsiyem booking ten otelnizi seçin, www.tiravago.com veya www.hotelcombine.com sitelerinden bu oteli arattırarak en ucuz fiyatı hangi sitenin verdiğine bakın.Aynı oteli çok daha ucuza ayarlayabilirsiniz.

Yusuf dedi ki...

Ben su anda İtalya da yaşıyorum, Napolide. 10 günlük bir İtalya tatili planladım.Tüm hotel planlamalarımı hoteltravel.com veya booking.com üzerinden yaptım. Bunu yaparken bence, kahvaltısı olan ve araç park olan bir yeri tercih ettim.Zira arabanızla gidiyorsanız, gittiğiniz otelde eğer park yeri ücretli ise bu bayağı fazla tutabiliyor.

Adsız dedi ki...

merhaba ;
yaza doğru romaya gıtmeyı planlıyorum ama tur ıle gıtsem yoksa sızın yaptığınız gıbımı ypsam karar veremedım otel fıyatlarına bakınca ucak masrafı vs sankı turlar daha ucuza gelıyor gıbı dusunuyorum. bır de kaldığını yada tavsıye edeceğinız oteller varsa lınklerını alabılırmıyım tafı uygun fıyatlılar tercıh edıyorum tsk..

Adsız dedi ki...

Roma'dan dün döndüm.Konaklama konusunda lütfen özenli davranın.Ben biraz uzakta kaldım.Kaldığım otelin hemen önünde Roma kent sınırını gösteren tabela vardı :)Yaklaşık 40 dk süren yolculuktan sonra ancak Termini'ye ulaşabiliyordum.Bu da bulunduğum hatta 00.00 da otobüs ve tren seferi tamamlandığı için Roma gecelerine erken veda etmek durumunda bıraktı beni.Aman biraz pahalı olsun ama merkezden bir otel seçin.(Ben Güven)

Adsız dedi ki...

Ayrıca ben hiç bir zaman turla gitmeyi önermiyorum.Bu benim tercihim tabii.Rehberin peşinde koşturmayı sevmiyorum.Harita okuyabiliyorsanız biraz da çat pat yabancı lisanınız varsa gerçi Roma'da bir çoğu sökmüyor ya neyse,çok daha eğlenceli oluyor.Zamanı ve mekanı siz belirliyorsunuz.İstediğiniz zaman istediğiniz yerde...Gitmeden biraz da bilgilenirseniz (Almanlar böyle yapar)ne rehbere gerek var ne de başkasına.. (Güven)

Adsız dedi ki...

Unutmadan söyleyim otelden ayrılırken kişi başına kaldığınız her gece için 2 Euro alınıyor.2011 Ocak'ta başlamış bu uygulama.Hükümet karar almış.Yani paranızı kuruşuna ,pardon centine kadar harcamayın :)) otelden ayrılırken sıkıntıya girersiniz yoksa..(Güven)

Unknown dedi ki...

Roma'da Camping Village Fabulous adlı bir kamp yerinde kaldım. Küçük bir prefabrik evde kaldım. Gayet güzeldi. Merkezden biraz uzaktı ama çok hoşuma giden bir yerdi. İçeri girer girmez görevliler etrafınızda pervane oluyor rahatınız için. Ve elinize haritalar, dergiler, otobüs metro yerleşkeleri ile ilgili evraklar. Ve çok rahat anlaşılabilir düzeyde ingilizce konuşuyorlar. Çok yardımseverdiler. Venezia'da ise DOLO aldı yere yakın AHR Hotel Antille adlı otelde kaldım. Milano'da ise Ca Bianca Hotel Corte del Naviglio otelinde kaldım. Şimdi diyeceksiniz ki buralarda neresi. Vallahi ben de bilmiyordum. gidince otel seçiminin ne kadar önemli olduğunun farkına vardım. Merkezden bir hayli uzak oteller ama gezmeyi ve yürümeyi sevdiğim için çok fazla da acıtmadı içimi. Otelin temizliği, yemekleri, güvenliği gayet iyiydi. Çok yürüyordum gün içinde ama en azından çok farklı mekanları da görmüş oldum. Örneğin kim Venedik'e gidip de DOLO diye bir yer gördü :D Milano'da IL Moro'yu kim gördü. Kendinize uygun otel seçimi yapmayı, otellerin yorumlarını okumayı unutmayın. Sakın internet sitelerindeki resimlere de güvenmeyin arkadaşlar. %80 kaliteli görünen bir otel karşınıza %50-55 kalitede çıkar. Bilginize. :D

Adsız dedi ki...

Merhaba
Nisan ayında Romaya gitmeyi planlıyorum. Okuduklarıma göre Termini bölgesinde konaklamak en mantıklısı. Peki bu bölgeye rahat ulaşabilmek için hangi havaalanına iniş yapmak gerekir?
Teşekkürler şimdiden
Özlem

Ongun dedi ki...

Selamlar, Fiumicino, diğer adıyla Leonardo da Vinci. Ulasim bolumunden detaylara bakabilirsiniz.

Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

muge dedi ki...

Selamlar,
Verdiğiniz detaylı ve faydalı bilgiler sayesinde Roma'yı çok rahat ve keyifli bir şekilde gezdik eşimle..çook tşkler..biz İspanyol merdivenleri ve Trevi çeşmesinin ortalarında yer alan Hotel Concordia'da kaldık. İki kişi double oda 88 Euro./gece Otelin yeri muhteşemdi, kolezyum ve Vatikan dışında heryeri yürüyerek dolaştık. Otel çok temiz, çalışanlar güleryüzlü ve İngilizce biliyorlar,sabah kahvaltısı da süperdi, parmesan peyniri bile vardı. Küçük bir otel , ama sevimli ve konforlu..tavsiye ederim. 2012 itibariyle Roma pass 30 Euro olmuş. En büyük avantajı kolezyuma sıra beklemeden girmek oldu. Otelimiz merkezi olduğu için biz yürümeyi tercih ettik, ancak ulaşım kısmında bahsettiğiniz şehiriçi üstüaçık otobüsler de kısa zamanda çok şey görmek isteyenler ve yürüyerek zaman kaybetmek istemeyenler için çok güzel bir yol. Bu otobüsler için de 24-48 ve 72 saat geçerli bilet alabiliyorsunuz. 48 saatlik olan 31 Euro. Bu otobüslerin güzergahı, Roma da görülmesi gereken heryeri kapsıyor, istediğiniz durakta inip, istediğiniz kadar zaman geçirip, sonra tekrar sonraki otobüslerden birine binerek tura devam edebilirsiniz. Havaalanı-Termini istasyonu arası özel tren 14 euro./kişi, 31 dk sürüyor. Taksiler ise şehrin merkezindeki her noktaya fiks 40 Euro ya götürüyorlar.( Yine de binmeden önce , kalacağınız otelin adresini gösterip, 40 euro dan emin olun :) ) şehir merkezine 5-6 dk da varıyorsunuz taksiyle, eğer 2 ya da 3 kişiyseniz, bence trende zaman kaybetmeye değmez. Biz dönüşte zaman olduğu için treni de denedik, rahat ve konforlu..Pantheon 'un bulunduğu küçük meydanı çok beğendik, tam karşısındaki restoranda ( en sondaki) yemek çok lezzetli ve uygun fiyatlıydı..Uyarı: sakın İspanyol meydanı civarında dondurma/yemek yemeyin, acaip pahalı..:)) herkese keyifli tatiller..

Adsız dedi ki...

Selamlar, dün döndük Roma'dan. 3 yıldızlı otele 3 kişi 3 gece için 367 € ödedik. otelimiz Fellini in Rome, barberini metrosuyla aşk çeşmesi arasında bir noktada, konumu gerçekten harikaydı ayrıca çalışanlar güleryüzlü ve yardımsever. kolezyum ve vatikan hariç her yere yürüyerek gittik; dönüşte ise yürüdük. biz giderken otelden araç kiralamıştık 50 €'ya, dönüşte ise taksiye bindik 40 €'ya. ama terminiden kalkan 6 €'ya otobüslerde mevcut, biz saat uymadığı için taksiyi tercih ettik.
gezimiz esnasında hazırladığınız rehberin çok yardımı oldu, emeğinize sağlık... teşekkürler :) Nur

Ongun dedi ki...

Rehberin faydali olduguna cok sevindim. Size de yorumlariniz icin tesekkur ederim. Selamlar,
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

KübraS dedi ki...

Merhaba,
Rehber için teşekkürler, gerçekten çok faydalı.

Eşim ve 5 yaşındaki oğlum ile 4 gece Roma Dream Station'da kaldık. Rezervasyonumuzu booking.com üzerinden yaptım ve 4 gece için 3 kişilik odaya 324 euro ödedik. Şehrin en önemli noktası olan Termini Station ın hemen karşısında olan bir apartmanın 4.katındaki odamızdan ve hizmetten çok memnun kaldık.

24 saat mutfağı kullanım imkanı olduğu için özellikle çocuklu aileler için çok ideal. İtalyan yemeklerini yemeyen çocuğunuza Termininin alt katında veya Dream Station ın hemen yanında bulunan marketten birşeyler alarak mutfakta pişirebiliyorsunuz :)

Şehir tur otobüslerine, tren, metro, şehir için otobüslere çok yakın olduğu için Termini civarındaki otelleri tercih etmenizi öneririm.

Unknown dedi ki...

Termini istasyonundan mavi hatla 1 metro durağı uzaklıktaki via cavour'da Koru Hotel'de kaldık. 3 gece 2 kişi kahvaltı dahil 340euro + 18 euro şehir vergisi. Metrodan cıkınca otel karşınızda. Bütün gün yürüyüp yorgun donunce yerine dua ettim. Heryere de kolayca gittik isterseniz termini yürüyerek 10dk. Havaalanı ulaşımıda çok kolay oldu. 4 yıldızlıydı ama tek eksiği buzdolabı ve şampuan yoktu. Apartman katı değil tün bina oteldi, temiz ve modern döşemeli kahvaltı avrupa standartlarına göre fena değil. Aç kalmadık en azından.

Adsız dedi ki...

Merhaba :) ben ottaviano tren istasyonuna yakın bir Hotel'de rezervasyon yaptırdım fakat uzak mı oldu anlamadım termini merkez istasyonu bu duraktan ne kadar sürer acaba bir fikriniz var mıdır ?cok teşekkür ederim şimdiden :)