Bana planımı göster


Detaylarını, sağ menüdeki Hızlı Erişim menüsündeki günlere tıklayarak bulabileceğiniz turumuzda gezeceğimiz noktaları aşağıda listeledim.

1. Gün
Otobüs ile Şehir Turu -> Piazza Navona -> Pantheon -> Campo de Fiori -> S.Maria Maggiore

2. Gün
Kolezyum (Colosseo) -> Arch of Constantine -> Palatino -> Roman Forumu (Foro Romano) -> Piazza Venezzia -> Aşk Çeşmesi (Fontana de Trevi) -> İspanyol Merdivenleri (Spagna) -> Hard Rock Cafe

Ucuz Roma Otelleri

3. Gün St.Pietro’s Basilica -> Tombs of the Saints -> Kubbe(Cupola) -> Vatikan Müzesi (Museo Vaticano) -> Castel Sant'Angelo -> Galleria Borghese -> Roma Hayvanat Bahçesi -> Roma Modern Sanatlar Müzesi

4. Gün
Floransa; Santa Maria Novella Kilisesi - Duomo Meydanı - Floransa Güzel Sanatlar Akademisi (Accademia di Belle Arti Firenze) - Uffuzi Galerisi - Piazza della Signoria - Ponte Vecchio - Bilim Tarihi Müzesi

İyi Tatiller!

18 yorum:

Unknown dedi ki...

Gidiş tarihi:06-11.12.2008

Bu blog da pek bahsedilmemiş ama belitmeden geçemeyeceğim.
Özellikle Tevere nehrinin diğer tarafında (vatikan tarafı) Garibaldi heykelinin olduğu bölgeye gidin.Buraya yokuş yukarı çıkılıyor.Tepede bir yer.Roma'nın balkonlarından biri.Tüm Roma buradan gözüküyor.
Ayrıca yine nehrin vatikan tarafında bir çok güzel ara sokak var.Ağırlıklı olarak S.Maria in Trastevere Meydanı & Della Lungaretta caddesi ve çevresi.Mutlaka keşfedin..

mehmet

Ongun dedi ki...

Katkılarınızdan dolayı teşekkürler Mehmet Bey.Selamlar

zeynep dedi ki...

Ongun Bey selam,
eylulun 2.haftasi 1 haftaligina Roma-Napoli'ye gidiyorum.
hazirladiginiz rehber oldukca faydali.
kitapcidan satin aldigim roma rehberinden daha faydali diyebilirim. :)
donuste sizlerle buradan deneyimlerimi paylasmak dilegiyle
tesekkurler
zeynep

Ongun dedi ki...

Zeynep Hanım çok teşekkürler. Umarım güzel bir gezi olur. Biz de Napoliye gidecektik ancak çöpçülerin grevinin 2.ayı oldugu için caddeler sokaklar fareden ve çöpten geçilmiyor dediklerinden gidememiştik. Oralarda Pompei'ye gitmeyi unutmayın:) Dönüşte katkılarınızı ve yorumlarınızı beklerim. Selamlar,Ongun

Adsız dedi ki...

Merhaba,

5 günlük bir Roma gezisinden sonra size teşekkür etmek istiyorum.Orada rehber olarak sizin blogunuzu kullandık. Sizin belirttiğiniz yerlere özellikle gittik ve tüm sokakları yürüyerek gezdik. Her şey çok güzeldi. Emeğiniz için tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Ongun Bey merhaba, 6-10 mayıs tarihlerinde Roma'da olmayı planlıyorum.Gezi yazınızı okudum, çok açıklayıcı buldum ve kullanacağım. Döndüğümde ayrıca size yorum bildiririm . Çok teşekkürler.

Esin Artun

M. Samet YİĞİT dedi ki...

Aldığımız tüm roma kitaplarından daha yararlı oldu verdiğiniz bilgiler. Bir bilgiyi daha merak ediyorum. Mart sonunda romaya gideceğiz. Yanımızda 6 yaşında kızımız da olacak. Ulaşım ve müze'lerde onun içinde romacard veya bilet almamız gerekiyor mu?

M. Samet YİĞİT dedi ki...

Aldığımız tüm roma kitaplarından daha yararlı oldu verdiğiniz bilgiler. Bir bilgiyi daha merak ediyorum. Mart sonunda romaya gideceğiz. Yanımızda 6 yaşında kızımız da olacak. Ulaşım ve müze'lerde onun içinde romacard veya bilet almamız gerekiyor mu?

Ongun dedi ki...

Samet Bey,
AB ulkelerinde 10 yasindan kucuk cocuklar bedava ulasimdan faydalanabiliyor. Ayni zamanda cogu muzede de 6 yas ve daha kucuk cocuklar icin ucretsiz ya da indirimli gecis var. Bu durumda cocugunuza Rome Pass almak istemeyebilirsiniz. Ama yine de hangi muzelere gitcekseniz hesap yaparak en ucuz hangisi karar verebilirsiniz. Ama ben olsam almazdim! :)

Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Ahmet dedi ki...

Merhaba. sitenizi gercekten cok begendim, tebrik ederim. Aslinda sitenizi 3-4 ay once kesfetmistim. Roma rezervasyonlarini ilk ayarladigimda. bu hafta gezi rehberini yaparken ise faydalandim. Ingiltere'de gorev yapan bir ogretmenim ve bu hafta sonu esimle birlikte Easter holiday'dayi da firsat bilerek 3 gunlugune Roma'ya gidiyoruz. Gitmeden once bir tesekkur etmezsem ayip olur diye dusundum :) Selamlar.

Ongun dedi ki...

Ahmet Bey cok tesekkurler. Geri dondugunuzde eklemeleriniz olursa yorumlarinizi beklerim. Ben de Ingiltere'de yasiyorum. Gerci havalar duzeldi bu aralar ama yine de kacip Roma'ya gitmek iyi fikir..Iyi Tatiller!
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

aliş dedi ki...

Merhabalar çok iyi bir gezi programı olmuş.Aynen bizde uygulayacağiz bu programı bu hafta sonu inş. Benim bir sorum olacaktı biz pazar gunu aksam ustu romada olacagız ve pazartesi kolezyum ,forum ve diger yerleri ziyaret etmeyi dusunuyorz pazartesi muzeler kapalı mıdır yada en azından forum ve civarı gezilecek yerlerin durumu nedir? bir sorumda Pisa ile ilgili olacak Pisadan Barcelona ya ucagımz sabah 06:30 da gece pisa da kalmayı dusunuyoruz gece havaalına otobus yada metro var mıdır.Çok teşekkurler

Ongun dedi ki...

Merhabalar, Bu Rehberi nasil kullanirim yazisi altinda, 8 Subat 2012'de yaptigim yorumu okuyabilirsiniz.
Selamlar,
İyi Tatiller!
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editörü

aliş dedi ki...

Teşekkürler... İtalya da örneğin Pisa da Havaalanına günün her saatinde otobus yada tren seferleri mevcutmudur? Arastırdım fakat saglıklı bir bilgi bulamadım . Ryan air ile barselenoya gideceğiz uçagımız sabah saat 6:20 de bu yüzden biraz endişeliyim yetişemeyebiliriz yada gece otobus bulamayız diye.Daha once ryan air aracılıgı ile sehayat ettiğseniz uluslararası transferde kac saat once havaalında olmamızı önerirsini.z

Unknown dedi ki...

Biz Roma'yı doya doya gezmek adına 4. gunumu Floransa'da kullanmadık. Dan Brown'un Melekler ve Şeytanlar kitabı beni çok etkilediğinden orda anlatılan yerleri görmek istedim. Sırf bu amaçla Melekler ve Şeytanlar turu bile var Roma'ya. kısaca bu tur şöyle yapılabilir: 1. Santa Maria Del Popolo Kilisesi- Bernini'nin Chigi Şapeli (TOPRAK)
2. Vatikan AzizPetrus Meydanı Bernini'nin rüzgarı anlattığı mermer madalyon(HAVA)
3. S. Maria della Vittoria Kilisesi (Kırmızı hatta Repubbliba durağından gidiliyor ve bu meydan da çok güzel)Berninin Azize Terasa'nın vecdi (ATEŞ)
4. Navona Meydanı Berninin 4 nehir çeşmesi- Domition Obeliski (SU)

En son Sant Angelo köprüsünden geçerek Castel Sant Angelo'ya geliniyor. Bu kale ilimunatinin merkezi olan kaledir. Buradan Vatikan'daki Aziz Petrus bazilikasına bağlanan kapalı bir kaçış koridoru bulunuyormuş.

Filmi de izleyince çok güzel oluyor tavsiye ederim.

Ongun dedi ki...

Fulya Hanim, postlara girdiginiz faydali yorumlariniz icin gercekten cok tesekkur ederim. Selamlar,
Ongun Tan
gezirehber.in Rehberler Serisi Editoru

Unknown dedi ki...

Floransadaki uffizi müzesi için önceden internetten yada kaldığınız otele söyleyip bilet alırsanız çok daha iyi.Biraz daha pahalı ama bu yöntem sizi saatlerce kuyrukta beklemekten kurtarıyor.Bence ölmeden önce görülmesi gerekenler listesine eklenecek bir müze.Sevgi ile gezin.

elektrikli vinç dedi ki...

ÇELİKER KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ LTD.ŞTİ. 1996 YILINDA TÜRKİYEDE EKSİKLİĞİ DUYULAN MALZEME, KALDIRMA VE TAŞIMA SİSTEMLERİ, ÇELİK HALAT, ZİNCİR VE EKLERİ ALANLARINDA İLKELİ VE KALİTELİ HİZMET ANLAYIŞI İLE KENDİ BRANŞLARINDA TARTIŞMASIZ LİDER KONUMDA OLAN MARKALARIN SATIŞ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENMİŞTİR. zincirli vinç
GÜNÜMÜZ YÜKSEK REKABET ORTAMINDA KALİTELİ VE YETKİN KADROSU İLE ÇELİKER MAKİNA, ÇÖZÜM ORTAĞINIZ OLMA YOLUNDA İLERLEMEKTEDİR.